Honderden mensen kwamen vrijdagavond in Wilrijk samen om mee te zoeken naar Chadhi.
Volledig scherm
Honderden mensen kwamen vrijdagavond in Wilrijk samen om mee te zoeken naar Chadhi. © Marc De Roeck

Honderden vrijwilligers zoeken half Antwerpen af naar vermiste Ilias (12): “De ochtend voor hij verdween was hij zijn zus nog aan het plagen”

Honderden vrienden, familieleden, sympathisanten en vrijwilligers verzamelden vrijdagavond om vanuit Wilrijk de vermiste Ilias Chahdi (12) te helpen zoeken. Ilias vertrok donderdagochtend met zijn fiets vanuit Mortsel naar school maar is daar nooit aangekomen. Zowat heel de Antwerpse zuidrand en de stad zelf werden intussen zonder succes uitgekamd. “Ilias kan letterlijk overal zijn, we weten jammer genoeg niet meer dan de politie.” Ondertussen is de 12-jarige teruggevonden.

 1. Daling van aantal besmettingen in Mortsel op maandag 19 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Mortsel op maandag 19 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Mortsel, op één dag 8 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 9. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 73. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mortsel op 279 te liggen. Omdat Mortsel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. LIVE. Honderden vrijwilligers zoeken naar vermiste Ilias (12). Volg hier een update over de speuractie in VTM NIEUWS
  Mortsel

  LIVE. Honderden vrijwilli­gers zoeken naar vermiste Ilias (12). Volg hier een update over de speuractie in VTM NIEUWS

  Child Focus, politie en parket hebben een opsporingsbericht verspreid voor de 12-jarige Ilias Chahdi uit Mortsel. Ilias werd opgepikt door een camera van tankstation Q8 in Wilrijk, tien minuten nadat hij donderdagmorgen thuis in Mortsel vertrokken was met zijn mountainbike. “We gaan dus niet uit van kwaad opzet, we geloven dat hij mobiel is.” Ondertussen is de 12-jarige teruggevonden.
 3. De coronacijfers in Mortsel van zondag 11 oktober

  De coronacij­fers in Mortsel van zondag 11 oktober

  In Mortsel zijn er op één dag 5 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 64 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mortsel op 245 te liggen. Omdat Mortsel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.