De Grootouders voor het Klimaat deden hun ronde op de Mortselse woensdagmarkt.
Volledig scherm
De Grootouders voor het Klimaat deden hun ronde op de Mortselse woensdagmarkt. © Klaas De Scheirder

Grootouders voor het Klimaat voeren nu ook actie in Anuna’s thuisstad

Gelijktijdig met de spijbelende jeugd startte er begin dit jaar ook een klimaatbeweging van de derde leeftijd in ons land. Gisterenochtend zakten de ‘Grootouders voor het Klimaat’ af naar de Mortselse woensdagmarkt met een manifest voor een beter klimaatbeleid. Meer dan honderd marktbezoekers ondertekenden de eisen van de onafhankelijke burgerbeweging.

2 reacties

 • Marco Maerten

  3 jaar geleden
  Sebastian,uw cynisme bewijst te meer dat groene bewegingen meer dan ooit nodig zijn.Dat heeft niets te doen met meer belastingen,maar alles met ons te doen nadenken over ons consumptiegedrag.PS:Ik leef al heel mijn leven basic en hou er financieel ook nog eens veel meer aan over.Conclusie...groen leven =niet duurder..het is een kwestie van priotiteiten in het huishoudbudjet.
 • Sebastian Peeters

  3 jaar geleden
  Goed om te horen dat onze gepensioneerden een deel van hun pensioen willen afstaan om de groene belastingen te betalen.
 1. Gigantische stelling voor Museum voor Schone Kunsten weggehaald: grote heropening nadert met rasse schreden
  ANTWERPEN

  Giganti­sche stelling voor Museum voor Schone Kunsten weggehaald: grote heropening nadert met rasse schreden

  De stelling is weg. En daarmee de megalomane reclameboodschappen ook. De Leopold De Waelplaats is terug compleet. Hét museum ademt weer. De steigers voor het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) zijn na meer dan een decennia werken weggehaald donderdag. Daarmee zijn de gerenoveerde trappen en standbeelden voor de monumentale inkomhal terug zichtbaar vanuit het straatbeeld.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Hoe lang is het nog werken aan Stadsterras en Fort 4? En komt er een permanent circulatieplan in Mortsel? En zijn trams 7 en 15 wel definitief beschermd?
  PREMIUM
  mortsel

  BELOOFD IS BELOOFD. Hoe lang is het nog werken aan Stadster­ras en Fort 4? En komt er een permanent circulatie­plan in Mortsel? En zijn trams 7 en 15 wel definitief beschermd?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren de zes belangrijkste dossiers en beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Met vandaag Mortsel, de dichtbevolkte voorstad van Antwerpen waar er hard gekibbeld wordt over grote renovatieprojecten zoals Stadhuis, Fort 4 en Stadsterras en waar mobiliteit en klimaat oud zeer blijven.