Ronald Verheyen is blij met de Engelse vertaling van jeugdthriller 'Fatale foto'.
Volledig scherm
Ronald Verheyen is blij met de Engelse vertaling van jeugdthriller 'Fatale foto'. © Tessa Kraan

En dan ligt je thriller plots op befaamd boekenfestival in het Britse Hay-on-Wye: “Engelse vertaling is droom die uitkomt”

MortselHet leven zit vol verrassingen. Eerst hoop je ooit een boek te schrijven dat je kan signeren op de Boekenbeurs. Tot één van je verhalen in het Engels wordt vertaald en te koop is in je favoriete Britse boekendorp Hay-on-Wye, wereldwijd bekend om zijn literair festival. Voor Mortsels auteur Ronald Verheyen (70) gaat een droom in vervulling.

 1. Nachtclub Ampere houdt laatste dans voor zomerstop: “Door overaanbod zomerfestivals is club open houden onbegonnen werk”
  ANTWERPEN

  Nachtclub Ampere houdt laatste dans voor zomerstop: “Door overaanbod zomerfesti­vals is club open houden onbegonnen werk”

  Nachtclub Ampere aan het Centraal Station heeft beslist om tot september opnieuw de deuren te sluiten. “De zomer is traditioneel een moeilijke periode voor discotheken omdat de meeste feestvarkens dan liever in openlucht feesten maar met het overaanbod aan festivals en openluchtconcerten is het deze zomer echt onbegonnen werk om een club open te houden.”
 2. Merdan Taplak cureert eigen podium op Tomorrowland: “Stevige beats met traditionele Turkse invloeden worden alsmaar populairder”
  TOMORROWLAND

  Merdan Taplak cureert eigen podium op Tomorrow­land: “Stevige beats met traditione­le Turkse invloeden worden alsmaar populair­der”

  De opbouw voor drie (!) weekends Tomorrowland is volop bezig en het festival lost op de valreep nog een nieuwe stagehost: deejay en producer Merdan Taplak. Op het ‘Haydi’-podium programmeert hij twee zaterdagen lang elektronische beats met midden-oosterse invloeden. “Het is fijn om te zien hoe Tomorrowland steeds open staat voor nieuwe kruisbestuivingen.”
 3. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.