De 12-jarige Ilias uit Mortsel.
Volledig scherm
De 12-jarige Ilias uit Mortsel. © RV

Emotionele oproep van ouders vermiste Ilias (12): “Als je vrij kan beslissen, kom dan alsjeblieft naar huis”

De ouders van de 12-jarige Ilias hebben in VTM Nieuws via hun advocate Zohra Othman een emotionele oproep gedaan aan hun zoon zelf. “Als je vrij bent om zelf te beslissen, kom dan alsjeblieft terug. We missen je”, klinkt het. De zus van de vermiste jongen stuurde eerder ook al een tweet de wereld in om haar broertje terug te brengen. Ondertussen is de 12-jarige teruggevonden.

  1. De coronacijfers in Mortsel van dinsdag 13 oktober

    De coronacij­fers in Mortsel van dinsdag 13 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Mortsel minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 69. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Mortsel komt dat getal nu op 264 te liggen. Mortsel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. De coronacijfers in Mortsel van zondag 11 oktober

    De coronacij­fers in Mortsel van zondag 11 oktober

    In Mortsel zijn er op één dag 5 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 64 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mortsel op 245 te liggen. Omdat Mortsel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.