Jelte Van Roy brengt haar boek 'Wereldballen' uit.
Volledig scherm
Jelte Van Roy brengt haar boek 'Wereldballen' uit. © Katya Chekina

“Elk land heeft wel zijn eigen balletjes”: Jelte verzamelt 90 recepten in kookboek ‘Wereldballen’

Antwerpen/MortselWie dacht dat je met balletjes in tomatensaus maar één richting uit kon, heeft het mis. Jelte Van Roy uit Mortsel verrast met haar eerste kookboek ‘Wereldballen’, waarin ze negentig balletjesrecepten uit de hele wereld heeft verzameld. En dat allemaal omdat zoonlief voor zijn verjaardag die lekkere gehaktballen op mama’s wijze wilde eten. “Ik wil iedereen vooral aanzetten de keuken in te duiken en zo ook de historiek van die ballen te leren kennen”, legt Jelte uit.

 1. Ouders richten vzw op om geld in te zamelen voor levenslange revalidatie van dochter (6): “Marthe lijdt aan hersenverlamming. De zorg is onbetaalbaar”
  Bonheiden/Boechout

  Ouders richten vzw op om geld in te zamelen voor levenslan­ge revalida­tie van dochter (6): “Marthe lijdt aan hersenver­lam­ming. De zorg is onbetaal­baar”

  Ouders Jill Bruynseels en Andy Van Linden uit Bonheiden hebben een vzw opgericht om geld in te zamelen om de levenslange revalidatie van hun oogappel Marthe (6) te bekostigen. Het guitige meisje lijdt aan hersenverlamming. “De zorg voor onze dochter is onbetaalbaar”, verklaart het jonge gezin. Op 7 augustus organiseren ze een eerste benefiet in Boechout. Op termijn willen de mama en papa met hun vzw ook andere kinderen en hun ouders helpen.
 1. Damso headliner op Fire Is Gold 2021: “Voor één dag de meest gestreamde artiest ter wereld”
  ANTWERPEN

  Damso headliner op Fire Is Gold 2021: “Voor één dag de meest gestreamde artiest ter wereld”

  Het hiphopfestival Fire Is Gold op de Middenvijver in Antwerpen maakte woensdagochtend eindelijk de eerste namen bekend voor het festival op 4 september. Damso, nationale trots in de wereldwijde hiphop-scene, zal het hoofdpodium headlinen. Verder haalt het festival met onder andere Bizzey, Broederliefde, Dystinct en Freddie Konings het beste van wat België en Nederland te bieden heeft qua hiphop naar de Koekenstad.