Mortsel wil de eigen CO2-uitstoot met 40 procent verminderen tegen 2030
Volledig scherm
Mortsel wil de eigen CO2-uitstoot met 40 procent verminderen tegen 2030 © Benoit De Freine

Burgers mogen mee nadenken over klimaatvriendelijke toekomst

MortselWie mee de plannen voor een Mortselse klimaatactie wil uitdenken, kan zich nu inschrijven voor het startevenement van ‘Atmosfeermakers’. Met dat project wil de gemeente burgers engageren om mee te werken aan een klimaatvriendelijke toekomst.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Team Belgium haalt zilver op het WK onderwaterfotografie in Portugal met prachtige foto van schorpioenvis
  ANTWERPEN

  Team Belgium haalt zilver op het WK onderwater­fo­to­gra­fie in Portugal met prachtige foto van schorpioen­vis

  Negentig minuten onder in de Atlantische Oceaan, aan het Portugese eiland Madeira, op zoek naar dat ene mooie beeld, en dan klik, vastgelegd. Fotograaf Filip Staes en assistent Thomas Van Puymbroeck wonnen zilver op het WK onderwaterfotografie met hun visportret van de schorpioenvis. “Met hoge golven en windstoten van zes beaufort waren de omstandigheden niet gemakkelijk, maar we hebben het er goed vanaf gebracht.”
 1. Restaurant Umami krijgt Lukaku en Nainggolan over de vloer: “Geen sterallures, geen diva’s, gewoon heel gemakkelijk”
  ANTWERPEN

  Restaurant Umami krijgt Lukaku en Nainggolan over de vloer: “Geen sterallu­res, geen diva’s, gewoon heel gemakke­lijk”

  Wie dinsdagavond toevallig ging eten bij Umami op het Antwerpse Zuid kon niet enkel op de foto met Radja Nainggolan, maar ook met Romelu Lukaku. De wereldster vond na de Nations League nog even de tijd om te passeren in Antwerpen. “Radja is hier vaste klant en haalt zijn maatjes regelmatig naar hier, dan is het weer De Bruyne of Mertens, nu was het ‘Big Rom’.”