In de Edegemsestraat 85 in Mortsel is op de vierde verdieping een bloembak in brand geschoten door een sigaret. De brand werd al door de bewoner geblust voor de brandweer aankwam.
Volledig scherm
In de Edegemsestraat 85 in Mortsel is op de vierde verdieping een bloembak in brand geschoten door een sigaret. De brand werd al door de bewoner geblust voor de brandweer aankwam. © Marc De Roeck

Brandweer moet uitrukken voor sigarettenpeuk in plantenbak

MortselIn de Edegemsestraat 85 in Mortsel is deze ochtend om 6 uur in een dakappartement een brand ontstaan door een sigarettenpeuk. Gisterenavond doofde een alleenstaande man zijn sigaret uit in een plantenbak, waardoor die begon te smeulen en deze ochtend voor rookontwikkeling zorgde.

  1. GZA introduceert SMOTspots, waar je gratis zonnecrème kan krijgen: “Eén op de vijf ontwikkelt ooit huidkanker”
    Antwerpen

    GZA introdu­ceert SMOTspots, waar je gratis zonnecrème kan krijgen: “Eén op de vijf ontwikkelt ooit huidkanker”

    Sinds 9 juli vind je op de drie campussen van GZA Ziekenhuizen - Sint-Augustinus in Wilrijk, Sint-Vincentius in Antwerpen en Sint-Jozef in Mortsel - een SMOTspot. Dat is een ‘slimme’ paal waar je gratis zonnecrème kan nemen én die je toont hoe hoog de UV-index – en dus het risico om te verbranden – op dat moment is. Op die manier wil het ziekenhuis mensen aanmoedigen om te smeren en zo huidkanker helpen voorkomen.