Lydia Saelens (met de bloemen) lijdt aan Parkinson, ze organiseerde met Parikli vzw een bewegingsnamiddag om de taboes rond Parkinson aan te kaarten.
Volledig scherm
Lydia Saelens (met de bloemen) lijdt aan Parkinson, ze organiseerde met Parikli vzw een bewegingsnamiddag om de taboes rond Parkinson aan te kaarten. © Foto Benoit De Freine

"Blijven bewegen is de sleutel"

MORTSELParkinsonpatiënte Lydia Saelens (48) bracht gisteren de ziekte Parkinson onder de aandacht aan het Mortselse Fort 4 met een eigen event. "In beweging blijven is het allerbelangrijkste voor lotgenoten. Daarom stonden er op 'Moving Mortsel 4 Parkinson's' vooral sporten op het programma zoals pilates en trampolinespringen."

  1. DOSSIER LEPELHOF. Stad zoekt nieuwe locatie voor gemeenschapscentrum
    MORTSEL

    DOSSIER LEPELHOF. Stad zoekt nieuwe locatie voor gemeen­schaps­cen­trum

    Het stadsbestuur gaat op zoek naar een nieuwe locatie voor het gemeenschapscentrum dat initieel ingepland stond op de site van het oude parochiecentrum Lepelhof. Om te vermijden dat er een extra verdieping geplaatst moet worden, ter bescherming van de iconische rode beuk en om te vermijden dat de soap rond het bouwproject nóg langer blijft aanslepen, werd beslist het gemeenschapscentrum ergens anders te voorzien.