Ronald Verheyen duikt met zijn nieuwste thriller voor jongvolwassenen onder in de wereld van de (reuzen)inktvissen, tegen een achtergrond van klimaatopwarming.
Volledig scherm
Ronald Verheyen duikt met zijn nieuwste thriller voor jongvolwassenen onder in de wereld van de (reuzen)inktvissen, tegen een achtergrond van klimaatopwarming. © Klaas De Scheirder

“Altijd van gedroomd om een soort ‘Jaws’-verhaal te schrijven”: Ronald Verheyen laat inktvissen terreur zaaien aan onze Belgische kust

MortselHou alvast een deken bij de hand tegen de koude rillingen: Mortsels auteur Ronald Verheyen zorgt met zijn nieuwste thriller ‘Tentakels’ voor een brok pretentieloze spanning. Hoofdrolspelers in het avonturenverhaal zijn tiener David en reuzeninktvissen, tegen een achtergrond van klimaatverstoring en mensensmokkel aan de Belgische kust.

 1. Kapper (25) wiens zaak gebruikt werd door drugsbende moet niet naar de gevangenis: “Ik had ook kinderen en klanten in m’n salon die niets met drugs te maken hadden”
  PREMIUM
  Blankenberge/Antwerpen

  Kapper (25) wiens zaak gebruikt werd door drugsbende moet niet naar de gevangenis: “Ik had ook kinderen en klanten in m’n salon die niets met drugs te maken hadden”

  Kapper Dylan L. (25) uit Blankenberge heeft een voorwaardelijke celstraf van 20 maanden gekregen voor zijn betrokkenheid bij een drugsbende die cocaïne dealde. Klanten werden volgens het parket geronseld in het salon van L., al ontsnapt die laatste wel aan een sluiting. “Het was een vriendendienst", had zijn advocate de misstap van haar cliënt genoemd. Mohamed E. (30) vliegt als kopstuk van de bende vier jaar achter de tralies.
 2. Tuinkabouters protesteren tegen Antwerpse luchthaven: “Vliegveld is verlieslatend en uitbreiding illegaal”
  ANTWERPEN

  Tuinkabou­ters proteste­ren tegen Antwerpse luchthaven: “Vliegveld is verliesla­tend en uitbrei­ding illegaal”

  Naar de oeroude Kempische traditie Poortje Pik hebben tuinkabouters uit heel Antwerpen besloten in de nacht op 1 mei weg te lopen uit hun voortuintjes om massaal richting luchthaven in Deurne te trekken. De kabouters protesteerden er tegen de uitbreiding van de luchthaven en de luchthaven tout court. “We dromen van een alternatieve toekomst en delen die met de mens.”
 1. Petitie tegen nieuwe cruiseterminal aan ‘t Steen al bijna 7.000 keer ondertekend: “Zelfs fermette op Akropolis is minder schandelijk dan dit”
  ANTWERPEN

  Petitie tegen nieuwe cruiseter­mi­nal aan ‘t Steen al bijna 7.000 keer onderte­kend: “Zelfs fermette op Akropolis is minder schande­lijk dan dit”

  “Ordinaire blokkendoos. Betonnen bunker. Inspiratieloos woonzorgcentrum. Verminking van de geboorteplek van ’t stad.” De reacties op de nieuwe cruiseterminal en het bezoekerscentrum die momenteel naast ’t Steen gebouwd wordt in Antwerpen, zijn niet mals. ‘Schijnburgemeester BDW’ verzamelde in een halve dag tijd al bijna zevenduizend handtekeningen tegen het gebouw. “Zelfs een fermette op de Akropolis is minder schandelijk dan dit.”
 2. Heeft je kind moeite met wiskunde? Laat hem dan naar YouTube kijken: Vlaming zet 29 filmpjes online met rekentips
  ANTWERPEN

  Heeft je kind moeite met wiskunde? Laat hem dan naar YouTube kijken: Vlaming zet 29 filmpjes online met rekentips

  Volgens internationaal onderzoek is het niveau van onze lagereschoolkinderen voor wiskunde en wetenschappen ernstig gezakt de laatste jaren. Via korte filmpjes die voor iedereen beschikbaar zijn, probeert de Antwerpse wiskundige Free Caenepeel (29) daar iets aan te doen. “Alles moet tegenwoordig in spelvorm gebracht worden, maar wiskunde op zich is eigenlijk al plezant genoeg.”
 1. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"

 2. Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?
  Play

  Is de 71-jarige Mary de sterkste oma ter wereld?