De Agfa-Gevaertfabriek in Mortsel
Volledig scherm
De Agfa-Gevaertfabriek in Mortsel © Benoit De Freine

Agfa zoekt koper voor zijn grootste afdeling: verkoop heeft impact op 187 werknemers

MortselDe Antwerpse beeldvormingsgroep ­Agfa maakt werk van de verkoop van haar drukplaten­divisie. Die vertegenwoordigt bijna de helft van de groepsomzet. Dat meldt De Tijd vrijdag. Hoeveel een verkoop kan opbrengen, is voorlopig koffiedik kijken. Volgens de ABVV-afdeling van de fabriek, die in Mortsel is gevestigd, zullen de plannen voor de verkoop een impact hebben op 187 mensen in België. 

 1. HEROPENING KMSKA. Architect Dikkie Scipio: “We waren zo naïef dat we dachten dat het museum niet eens moest sluiten tijdens de renovatie”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  HEROPENING KMSKA. Architect Dikkie Scipio: “We waren zo naïef dat we dachten dat het museum niet eens moest sluiten tijdens de renovatie”

  Na meer dan tien jaar renoveren gaat het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) eind september eíndelijk weer open. Oftewel nu al het scharnierpunt van het decennium voor de Koekenstad als culturele en toeristische hoofdstad van Vlaanderen. Deze week werpt de Nederlandse architecte Dikkie Scipio haar licht op een project waar ze niet al tien, maar al twintig jaar mee bezig is.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 1. Nieuwe technische dienst kost plots 5 in plaats van 3 miljoen euro, samenwerking IGEAN stopgezet in “schimmig dossier”
  PREMIUM
  MORTSEL

  Nieuwe technische dienst kost plots 5 in plaats van 3 miljoen euro, samenwer­king IGEAN stopgezet in “schimmig dossier”

  “Dit dossier is mislukt” en “niet koosjer en erg schimmig”. Het zijn maar enkele verwijten van de oppositie aan de stad over de deal met IGEAN. De stad had de bouw van een nieuwe technische site aan de Heirbaan uitbesteed aan de intercommunale IGEAN Dienstverlening. De kosten zouden gedekt worden met de verkoop van de vorige site voor de bouw van een nieuw woonproject maar nu blijkt dat de stad anderhalf miljoen euro te kort komt na die deal mede omdat de nieuwe technische dienst vijf (!) in plaats van drie miljoen euro kost.