Ilias (12) uit Mortsel verdween in september van de radar waarna een zoekactie van een paar dagen op touw werd gezet. Hij werd teruggevonden in het gezelschap van zijn oom Benyamine E.M. die hem had meegelokt om samen de natuur in te trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Ilias (12) uit Mortsel verdween in september van de radar waarna een zoekactie van een paar dagen op touw werd gezet. Hij werd teruggevonden in het gezelschap van zijn oom Benyamine E.M. die hem had meegelokt om samen de natuur in te trekken. © RV

4 jaar cel met uitstel voor oom die 12-jarige Ilias uit Mortsel ontvoerde: “Benyamine E.M. heeft een kind van 12 verborgen gehouden met een list. Dat Ilias zelf mee wilde, is minder van belang.”

MortselDe Antwerpse correctionele rechtbank heeft Benyamine E.M. (26) dinsdagochtend veroordeeld tot 4 jaar gevangenis met uitstel. In september van vorig jaar ontvoerde hij zijn 12-jarige neefje Ilias en nam hij hem mee op een trektocht door de natuur, allemaal zonder zijn ouders daarover in te lichten. “Benyamine heeft meer dan eens gezegd dat Ilias niet met hem mee mocht. Maar de jongen bleef aandringen. Benyamine beschouwt Ilias als zijn klein broer en heeft dan toegegeven.”

  1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
    Play

    Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

  2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
    Play

    'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug