De verschillende vakbonden blokkeren de toegang tot de fabriek van Agfa-Gevaert.
Volledig scherm
De verschillende vakbonden blokkeren de toegang tot de fabriek van Agfa-Gevaert. © rv

24 uur lang staking bij Agfa-Gevaert: “Voor meer veiligheid en werkzekerheid”

MORTSELDe arbeiders en bedienden van de Mortselse international Agfa-Gevaert staan dinsdag met 250 man voor de poorten van de beeldvormingsfabriek. De andere zeshonderd werknemers van Agfa zijn thuis gebleven en nemen niet deel aan de staking. “We staken niet tegen maar net vóór het bedrijf, voor meer veiligheid en meer werkzekerheid”, klinkt het bij de vakbonden.

 1. Antwerp Pride geeft starschot van vijfdaagse reis richting Queertopia: “Ik zie de toekomst rooskleurig in, we komen van héél ver”
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride geeft starschot van vijfdaagse reis richting Queertopia: “Ik zie de toekomst rooskleu­rig in, we komen van héél ver”

  Met Gregory Frateur, Miss Angel, Charles en - een klein akkefietje met - Liliane Saint-Pierre kende Antwerp Pride 2022 letterlijk en figuurlijk een hete en stomende start. De aftrap van vijf dagen liefde over de hele stad werd woensdagavond gegeven in OLT Rivierenhof in Deurne. “Queertopia? Dat is mijn zoontje van acht die nu al naar huis komt met zowel jongens als meisjes, dat is onze toekomst.”
 1. In Antwerpse tunnels wordt systematisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunningen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”
  ANTWERPEN

  In Antwerpse tunnels wordt systema­tisch te veel grondwater opgepompt: “Vergunnin­gen, data, een globaal actieplan, het ontbreekt allemaal”

  Voor het droog houden van tunnels is de aanhoudende droogte en het zakken van het grondwaterpeil voor de verandering wél goed nieuws. Toch wordt er in Antwerpen systematisch te veel grondwater opgepompt om tunnels als Kennedy en Sint-Anna watervrij te houden. De stad en de Vlaamse milieu-inspectie tikken het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer - dat de tunnels beheert - op de vingers en vragen een globaal actieplan.