Amber Collie in haar achtertuin. Peuter Finn kan niet meer veilig in zijn eigen tuin spelen
Volledig scherm
PREMIUM
Amber Collie in haar achtertuin. Peuter Finn kan niet meer veilig in zijn eigen tuin spelen © Maxime Petit

“Wij durven met peuter Finn niet meer in onze tuin. De aarde zakt beetje bij beetje weg”: Robbe en Amber maken zich zorgen om bouwput naast hun huis

WERVIK/MOORSLEDEEen appartementsblok in de achtertuin, veel Vlamingen zien het liever niet gebeuren. Als er bij de voorbereidende werken dan ook nog eens een gigantische bouwput gegraven wordt, houden de buren hun hart vast. In de Koestraat in Wervik durven Robbe Masschelein en Amber Collie met hun peuter Finn (20 maanden) even niet meer in de tuin, nadat afgelopen weekend een deel van hun tuin wegzakte in de bouwput. “De aannemer noemt ons sensatiezoekers, maar wij vrezen blijvende schade”, zegt het koppel.

  1. Weefmachinebouwer Picanol bouwt nieuw hoofdkantoor in Ieper: “Plaats voor 450 mensen”
    Ieper

    Weefmachi­ne­bou­wer Picanol bouwt nieuw hoofdkan­toor in Ieper: “Plaats voor 450 mensen”

    Ieper blijf de thuisbasis van weefmachinebouwer Picanol. Dat blijkt uit de komst van een nieuw hoofdkantoor dat wordt opgetrokken op de huidige bedrijfsterreinen. Het gebouw krijgt de vorm van een schietspoel en is goed voor 20.000 vierkante meter vloeroppervlakte. “We rusten het kantoor uit met de modernste technieken en materialen om het zo duurzaam en energievriendelijk mogelijk te maken.”