Kris Carrein (rechts), zaakvoerder van tuincentrum Floralux in Dadizele en eigenaar van het Duitse vogelpark, wist Rode Duivel Kevin De Bruyne (links) te strikken als peter van het Weltvogelpark in Walsrode. De voetballer voelde zich duidelijk op zijn gemak met een grote roofvogel op zijn hand.
Volledig scherm
Kris Carrein (rechts), zaakvoerder van tuincentrum Floralux in Dadizele en eigenaar van het Duitse vogelpark, wist Rode Duivel Kevin De Bruyne (links) te strikken als peter van het Weltvogelpark in Walsrode. De voetballer voelde zich duidelijk op zijn gemak met een grote roofvogel op zijn hand. © Photo News

"We hopen op 250.000 bezoekers"

DADIZELERode Duivel Kevin De Bruyne is zopas peter geworden van het Weltvogelpark in het Duitse Walsrode. Het grootste vogelpark ter wereld is sinds 2009 eigendom van Kris Carrein, zaakvoerder van tuin- en decoratiecentrum Floralux in Dadizele.

 1. Sloop veevoederbedrijf kondigt transformatie site Hanekop aan
  Roeselare

  Sloop veevoeder­be­drijf kondigt transforma­tie site Hanekop aan

  Drie jaar nadat consortium Ganero Industrio - bestaande uit veevoederproducent Maselis en veevoederbedrijven Versele-Laga en Debaillie - de leegstaande gebouwen van Hanekop kochten, is de sloop van de leegstaande veevoederfabriek op de Trakelweg gestart. De site gaat niet helemaal tegen de vlakte, maar ondergaat een complete transformatie. De 160 stockagesilo’s, samen goed voor een opslagcapaciteit van 25.000 kubieke meter, worden bewaard en zullen door de partners gebruikt worden om grondstoffen op te slaan. Ook de bloemmolen blijft staan, maar het oude bakstenen deel op de hoek van de Veldstraat wordt vervangen door een nieuwbouw met laadstations voor vrachtwagens en ruimte voor extra silo’s. Ook de gebouwen aan de andere kant van de silo’s worden gesloopt en de installatie op de kade om schepen te laden en lossen wordt vervangen. Tot slot komt er over het kanaal een transportband naar de bedrijven. De nieuwe site moet tegen de eerste helft van 2023 operationeel zijn.
 1. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen

 2. Wilde achtervolging eindigt in mineur
  Play

  Wilde achtervol­ging eindigt in mineur