De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Voorwaardelijke celstraf voor autodief die gestolen wagen voor 500 euro verkocht om drugs te kopen

Moorslede / OudenaardeEen 28-jarige autodief is veroordeeld tot een celstraf van negen maanden met uitstel. De man mocht in 2019 een ritje maken met de Audi van een vriendin toen ze uitgingen. Al snel reed hij ermee weg en verkocht de auto voor amper vijfhonderd euro om er cocaïne mee te kopen. 

 1. “In Ieper hoeft niemand buiten te slapen”: volgens schepen van Welzijn zijn er voldoende opvangmogelijkheden voor daklozen
  Ieper

  “In Ieper hoeft niemand buiten te slapen”: volgens schepen van Welzijn zijn er voldoende opvangmoge­lijk­he­den voor daklozen

  De partij Groen dringt aan om in Ieper extra tijdelijke opvangmogelijkheden te voorzien in de koude periode die er staat aan te komen. De partij wil ook dat daklozen altijd een dak boven hun hoofd moeten kunnen krijgen in de stad. Volgens schepen van Welzijn Eva Ryde (N-VA) is dat wel degelijk het geval. “Er zijn verschillende opties en in het verleden is altijd één voorhanden geweest. We kunnen echter niemand verplichten binnen te slapen.”
 2. Oekene Inviteert brengt polyfonie naar Sint-Michielskerk
  Roeselare

  Oekene Inviteert brengt polyfonie naar Sint-Michiels­kerk

  Cultuurwerking Oekene Inviteert palmt op zaterdag 23 oktober de Sint-Michielskerk in met een meerstemmig concert met muziek van Josquin des Prez en Philippus de Monte, meesters van de polyfonie. Het koor die hun werken tot leven brengt is het Gentse El Grillo, goed voor 22 zangers onder leiding van Inge Bollaert, die met dit ensemble focust op het a capella repertoire uit de renaissance. Het concert start om 20 uur. Meer info en tickets op www.oekeneNV.be.