Het vijfde leerjaar in 1973, met leerkracht Walther Bekaert
Volledig scherm
Het vijfde leerjaar in 1973, met leerkracht Walther Bekaert © RV foto J. Debacker

Tentoonstelling over de gewezen jongensschool,
wapenschild van gewezen school in de Ketenstraat één van de veilige blikvangers naast de vele klasfoto’s

De heemkundige kring Dadingisila organiseert dit weekend in het gemeentelijk domein ‘t Torreke in Dadizele een tentoonstelling over de gewezen jongensschool. “Naast de traditionele klasfoto’s, waarvan de oudste met meester Jan D’Halleweyn uit 1891 dateert, zijn ook beelden van de oude en recentere jongensschool te zien”, aldus voorzitter Daisy Decoene. 

0 reacties

 1. WZC De Zilverberg zoekt via oriënterend kortverblijf oplossing op maat voor ouderen in crisissituatie
  Rumbeke

  WZC De Zilverberg zoekt via oriënte­rend kortver­blijf oplossing op maat voor ouderen in crisissitu­a­tie

  De Zilverberg start op 1 juli als allereerste woonzorgcentrum in Roeselare met oriënterend kortverblijf. Met deze nieuwe dienstverlening openen ze hun deuren tijdelijk voor ouderen die zich thuis in een moeilijke situatie bevinden of die na een verblijf in het ziekenhuis tijdelijk extra zorg en ondersteuning nodig hebben. “Tijdens een periode van 14 tot 60 dagen duwen we de pauzeknop in en gaat ons multidisciplinair team samen met de zorgvrager op zoek naar een toekomstscenario op maat”, zegt Ilse Claeys, directeur bewonerszorg van De Zilverberg.
 2. Tapijten Demuynck wil zaterdag wereldrecord tapijten stapelen vestigen: “We gaan voor zo’n zes meter hoog”
  Wevelgem

  Tapijten Demuynck wil zaterdag wereldre­cord tapijten stapelen vestigen: “We gaan voor zo’n zes meter hoog”

  Tapijtenspecialist Demuynck in de Moorselestraat in Wevelgem wil zaterdag het wereldrecord tapijten stapelen vestigen. “Dat record bestaat nog niet, dus als ik er twee op elkaar leg hebben we eigenlijk al een record beet”, lacht zaakvoerder Filip Demuynck. Hij mikt toch op een hoogte van zes meter. “Veel tapijtenzaken beweren de grootste te zijn. Wel, wij gaan eens tonen hoeveel tapijten wij precies hebben.”