Marino S. (l) en Yvan S. (r) verschenen vorige maand voor de strafrechter in Brugge.
Volledig scherm
PREMIUM
Marino S. (l) en Yvan S. (r) verschenen vorige maand voor de strafrechter in Brugge. © RV/jvk

Schroothandelaar en transporteur bekopen hulp aan drugsbende met jarenlange celstraf: “Dollartekens stonden in hun ogen”

Brugge/Ieper/Moorslede/Menen/NieuwpoortEen transporteur met schulden en een ietwat naïeve schroothandelaar lieten zich voor de kar spannen van een drugsbende en zullen zich dat nog lang berouwen. De rechter gaf Yvan S. uit Nieuwpoort en Marino S. uit Moorslede respectievelijk drie en vijf jaar effectieve celstraf voor hun hulp bij de invoer van 700 kilo cocaïne.

 1. 126 miljoen euro aan boetes en tot 10 maanden cel voor smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten
  Elverdinge/Brugge/Oostende/Ieper

  126 miljoen euro aan boetes en tot 10 maanden cel voor smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten

  Negen Poolse mannen en één vrouw hebben celstraffen met uitstel gekregen voor de smokkel van bijna 10 miljoen illegale sigaretten in onder meer Elverdinge en Zeebrugge. De rechter legde de beklaagden en drie bedrijven liefst 126 miljoen euro aan boetes op - weliswaar grote delen met uitstel - en verklaarde ook een bedrag van 2,5 miljoen euro aan ontdoken accijnzen verbeurd.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 3. “De dollartekens stonden in hun ogen”: schroothandelaar en transporteur raken verstrikt in web van drugsbende en helpen mee aan invoer van bijna 700 kilo cocaïne
  PREMIUM
  Brugge

  “De dollarte­kens stonden in hun ogen”: schroothan­de­laar en transpor­teur raken verstrikt in web van drugsbende en helpen mee aan invoer van bijna 700 kilo cocaïne

  De ene had een enorme schuldenberg door een vechtscheiding, de andere was naar eigen zeggen gewoon naïef. Transporteur Yvan S. (58) uit Nieuwpoort en schroothandelaar Marino S. (56) uit Moorslede waren vorig jaar ideale slachtoffers voor een drugsbende. De twee lieten zich overhalen om een container met bijna 700 kilo cocaïne uit Brazilië - straatwaarde 35 miljoen euro - op te halen in de haven van Antwerpen. “Ze zijn gebruikt en misbruikt”, stelden hun advocaten maandagmorgen in de Brugse rechtbank.
 1. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique

 2. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort