Renaat Schotte
Volledig scherm
Renaat Schotte © Benny Proot

Renaat Schotte vrijdag in d’Oude Schole

SLYPSKAPELLEOp uitnodiging van Slyps Sprint is vrijdagavond om acht uur in GC d’Oude Schole in Slypskapelle Renaat Schotte van Sporza te gast. De Bruggeling zal het hebben over zijn ervaringen in de kop van de koers. De causerie is meteen ook de afsluiter van het feestjaar van Slyps Sprint dat een halve eeuw bestaat.

 1. “Met een band minder raasden ze met 190 per uur over de E403”: Vier inbrekers gearresteerd na dolle achtervolging
  Roeselare / Kortrijk / Moeskroen

  “Met een band minder raasden ze met 190 per uur over de E403”: Vier inbrekers gearres­teerd na dolle achtervol­ging

  Na een spectaculaire achtervolging van een 30-tal kilometer heeft de politie zaterdagochtend vier van vijf Franse inbrekers kunnen klissen. De daders werden betrapt bij een inbraak in Roeselare. Tijdens een dollemansrit via de E403, die Kortrijk passeerde, werden snelheden tot 200 kilometer per uur gehaald. Pas in Moeskroen kwam de auto tot stilstand, maar nog gaven niet alle inbrekers zich gewonnen.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. “Waaraan stierf mijn dochter? Na 17 maanden weet ik het nog altijd niet”: mama van Elke (24) slaakt noodkreet naar wetsdokter van parket
  PREMIUM
  Oostkamp/Ledegem

  “Waaraan stierf mijn dochter? Na 17 maanden weet ik het nog altijd niet”: mama van Elke (24) slaakt noodkreet naar wetsdokter van parket

  Ze wil vooruit in het rouwproces, zegt Kathleen Broes (56) uit Oostkamp. In juli 2020 stierf in Ledegem plots haar dochter Elke (24), een moeder van drie. “Maar 17 maanden na haar sterfdatum blijven we in het ongewisse over de exacte doodsoorzaak. ‘Iets medisch’, zegt het parket. Alleen de wetsdokter kan uitsluitsel geven. Alleen heeft die nog altijd zijn autopsierapport niet neergelegd. Dat is bijna onmenselijk.” Die wetsdokter legt op zijn beurt het probleem bloot.