Professor Corona toont wat er nodig is om je handen te wassen.
Volledig scherm
Professor Corona toont wat er nodig is om je handen te wassen. © RV

Professor Corona leert kinderen waarom ze hun handen moeten wassen: “Ik heb zelf een immuunziekte, dus ik weet hoe makkelijk je ziek kunt worden”

Arjen Vanhuyse, alias Clown Arjoentje, uit Dadizele verspreidt op Facebook een grappig filmpje waarin hij als Professor Corona kinderen op een eenvoudige manier uitlegt hoe belangrijk het is om de handen te wassen. De jonge twintiger lijdt zelf aan een immuunziekte. “Daarom vind ik het belangrijk om in volle coronacrisis een boodschap naar de kinderen te brengen.”

 1. Clown Arjoentje (20), met immuunziekte, deze zomer opnieuw presentator in Bellewaerde: “Vorig jaar goed uitgerust na eind september”

  Clown Arjoentje (20), met immuunziek­te, deze zomer opnieuw presenta­tor in Bellewaer­de: “Vorig jaar goed uitgerust na eind september”

  Clown Arjoentje, het alter ego van Arjen Vanhuyse (20) uit Dadizele, valt opnieuw een grote eer te beurt. Komende zomer is hij weer presentator in Bellewaerde. Evident is dat niet, want hij lijdt aan immuundeficiëntie, waardoor hij extra vatbaar is voor ziektes. “Ik weet dat ik mezelf niet tot het uiterste mag drijven. Vorige zomer is dat gelukt”, vertelt hij.
 2. Jong Vld Roeselare bezorgt jongeren van Jakedoe een mooi Pasen
  Roeselare

  Jong Vld Roeselare bezorgt jongeren van Jakedoe een mooi Pasen

  Jong Vld Roeselare organiseerde in de maand maart een paasactie ten voordele van Jakedoe, de kinder- en jongerenwerking van t’Hope. In Jakedoe organiseren jonge vrijwilligers met en zonder armoede-ervaring samen activiteiten. Voor jongeren is dit een leuke tijd op een rustige plek waar ze op hun eigen tempo kunnen opgroeien, zichzelf en anderen leren kennen, hun netwerk verbreden en leren om het woord te nemen. Tijdens het weekend voor Pasen kon je bij de leden van Jong Vld Roeselare een doosje paaseitjes kopen voor jezelf en tegelijk een doosje schenken aan Jakedoe, die hiermee een coronaproof paaseierenraap organiseerde. “Hiermee willen we als Jong Vld Roeselare ervoor zorgen dat alle kinderen en jongeren van Roeselare konden genieten van een lekker Pasen”, vertelt voorzitter Thomas Maes. “We hebben in totaal 105 doosjes verkocht over gans West-Vlaanderen. We schonken ook 350 euro aan Jakedoe om hun werking te steunen. Voor de paaseitjes deden we een beroep op de lokale chocolaterie ‘t Karakske uit Beveren.”
 3. Landbouw- en Oude Zilverbergstraat plaatselijk dicht door werken
  Roeselare/Rumbeke

  Landbouw- en Oude Zilver­bergstraat plaatse­lijk dicht door werken

  Volgende week gaan twee straten plaatselijk een dagje dicht door bouwwerkzaamheden. De Landbouwstraat wordt op maandag 12 april afgesloten voor het plaatsen van een vloerplaat. De straat blijft toegankelijk voor het plaatselijk verkeer. Alle bewoners kunnen tot aan hun woning rijden. Doorgaand verkeer moet de omleiding volgen via de Sint-Amands- en de Kleine Bassinstraat. ’s Anderdaags, op dinsdag 13 april, wordt de Oude Zilverbergstraat ter hoogte van huisnummer 105 afgesloten voor het plaatsen van een torenkraan. Plaatselijk verkeer is welkom, maar doorgaand verkeer moet omrijden via de Wagen- en de Bergstraat.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren