De Nieuwstraat in Moorslede wordt onder handen genomen. Het is alvast meer dan nodig
Volledig scherm
De Nieuwstraat in Moorslede wordt onder handen genomen. Het is alvast meer dan nodig © Maxime Petit

Nieuwstraat wordt aangepakt, andere straten volgen de komende jaren

MOORSLEDEDe komende jaren zijn in Moorslede en Dadizele nogal wat grote rioleringsprojecten voorzien. Hiervoor ligt er in het meerjarenplan een budget van 1.500.000 euro vast. Op het programma staan de Nieuwstraat, Azalealaan en Geluwestraat, Kleppestraat-Ledegemstraat, Breulstraat-Tuimelarestraat.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Beestige zoektocht in KOERS

  Beestige zoektocht in KOERS

  KOERS, het Roeselaarse museum van de Wielersport, pakt tijdens de paasvakantie uit met een beestig geestige zoektocht. Inspiratie hiervoor vonden ze in het wielerpeloton dat met de Haai van Messina, de Arend van Toledo of de Leeuw van Vlaanderen de allures heeft van één bonte beestenboel. Dat beestig kantje kunnen kinderen tot 12 jaar tijdens de paasvakantie ontdekken via tal van leuke doe-opdrachten. Deelnemen aan de zoektocht is gratis. Meer op www.koersmuseum.be.
  Roeselare