Kos
Volledig scherm
© Kos

Moorslede krijgt tegen eind volgend jaar nieuwe reflecterende straatnaamborden

Tegen eind volgend jaar moet de gemeente Moorslede nieuwe straatnaamborden hebben. Dat maakte burgemeester Ward Vergote (Visie) bekend tijdens de gemeenteraad. 

0 reacties

 1. Tijdelijke verkeersmaatregelen door batjes
  Roeselare

  Tijdelijke verkeers­maat­re­ge­len door batjes

  Van vrijdag 25 juni tot en met maandag 28 juni vinden de Roeselaarse Batjes plaats. Die commerciële hoogdagen gaan gepaard met enkele tijdelijke verkeersmaatregelen. Zo geldt er op vrijdag 25 juni een parkeerverbod in de Ooststraat. Op zaterdag 26 en zondag 27 juni geldt er van 10 tot 21 uur een parkeerverbod en is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Ooststraat en zijstraten, de Noordstraat tot aan De Munt, de Manestraat tot aan de Vrouwestraat, de Jan Mahieustraat tot aan de Garenstraat, de Delaerestraat tot aan de Sint-Alfonsusstraat en de Grote Markt tot het Sint-Michielsplein. Na 21 uur is er op beide dagen wel doorgaans verkeer mogelijk. Daarnaast geldt er een parkeerverbod op het Polenplein van zaterdag 26 juni om 6 uur tot en met zondag 27 juni om 21 uur en is het vanaf dinsdag 22 juni om 14 uur tot en met dinsdag 29 juni om 14 uur verboden te parkeren op de Grote Markt.
 2. Roeselare verlengt relancesubsidie: nog tot eind jaar steun voor handelaars(verenigingen) die evenementen opzetten
  Roeselare

  Roeselare verlengt relancesub­si­die: nog tot eind jaar steun voor handelaars(verenigingen) die evenemen­ten opzetten

  Stad Roeselare verlengt het subsidiereglement waarmee handelaars(verenigingen) ondersteunt worden bij het organiseren van evenementen. Dat subsidiereglement werd in mei vorig jaar goedgekeurd door de gemeenteraad in het kader van het relanceplan voor de retail. Concreet is er sprake van een subsidiëring van 50% van de uitgaven nodig voor het evenement met een maximum van 2.000 euro en ook de mogelijkheid om goedkoper stadsmaterialen te huren. Het originele subsidiereglement koppelde de betoelaging aan evenementen georganiseerd tot en met 30 juni 2021. Maar door de coronacrisis konden er de voorbije maanden amper evenementen plaatsvinden. Om de handelaars optimaal te ondersteunen verlengt de stad deze periode tot 31 december 2021. De wijziging van het subsidiereglement ligt maandag ter goedkeuring op tafeltijdens de gemeenteraadszitting.