De rechtbank in Kortrijk.
Volledig scherm
De rechtbank in Kortrijk. © Alexander Haezebrouck

Man (38) opnieuw voor rechter wegens herhaaldelijk partnergeweld: 20 maanden cel gevraagd

MoorsledeEen 38-jarige man uit Moorslede riskeert 20 maanden cel omdat hij zijn partner ettelijke malen sloeg. Hij werd in 2019 nog veroordeeld tot 12 maanden cel voor dezelfde feiten. “Het had niet mogen gebeuren”, zei de man tegen de rechter.

 1. Drugsverslaafde die Hendrik (84) doodreed, biedt voor het eerst haar excuses aan in beroepsprocedure: “Ik heb dit echt niet gewild, wat kan ik meer zeggen?”
  PREMIUM
  Roeselare / Izegem

  Drugsver­slaaf­de die Hendrik (84) doodreed, biedt voor het eerst haar excuses aan in beroepspro­ce­du­re: “Ik heb dit echt niet gewild, wat kan ik meer zeggen?”

  Eind juni beval de politierechter de onmiddellijke aanhouding van Sharon D. (32) uit Roeselare. Hij veroordeelde haar tot 40 maanden cel en zeven jaar rijverbod voor het ongeval dat ze op 24 september vorig jaar veroorzaakte waarbij Hendrik Uyttenhove (84) uit Izegem om het leven kwam. Ze tekende beroep aan tegen dat vonnis. De beroepsprocedure volgde uitzonderlijk snel. Voor het eerst nam ze zelf het woord in de zaak. “Het mocht niet gebeurd zijn, echt waar sorry”, zei ze snikkend tegen de weduwe.
 2. Yoeri (22) springt op vakantie in vaart om bejaarde vrouw te redden: “Ze zat er vooral mee in dat het de wagen van haar zoon was die in het water lag”
  PREMIUM
  Moorsele

  Yoeri (22) springt op vakantie in vaart om bejaarde vrouw te redden: “Ze zat er vooral mee in dat het de wagen van haar zoon was die in het water lag”

  Een half uur. Langer dan dat waren Yoeri Boussekeyt uit Moorsele en zijn vriendin Shana Germonpré niet gearriveerd op hun vakantiebestemming in Limburg toen de jongeman onvoorzien in het water sprong. “Een oude dame was met haar wagen in de vaart gereden”, zegt Yoeri. “Samen met de uitbater van een strandbar kon ik haar redden. Hopelijk maakt ze het goed, daar ben ik wel benieuwd naar.”