Zondag is er niet alleen een artisanale markt in Dadizele, maar gaat voor de kinderen ook de jungle open.
Volledig scherm
Zondag is er niet alleen een artisanale markt in Dadizele, maar gaat voor de kinderen ook de jungle open. © RV

Kinderen kunnen zich uitleven in jungle tijdens artisanale markt in ’t Torreke

DADIZELETijdens de artisanale markt op zondag 12 september in gemeentelijk domein ’t Torreke in Dadizele wordt het genieten van al het moois en lekkers dat de meer dan twintig standhouders te bieden hebben. 

 1. “In Ieper hoeft niemand buiten te slapen”: volgens schepen van Welzijn zijn er voldoende opvangmogelijkheden voor daklozen
  Ieper

  “In Ieper hoeft niemand buiten te slapen”: volgens schepen van Welzijn zijn er voldoende opvangmoge­lijk­he­den voor daklozen

  De partij Groen dringt aan om in Ieper extra tijdelijke opvangmogelijkheden te voorzien in de koude periode die er staat aan te komen. De partij wil ook dat daklozen altijd een dak boven hun hoofd moeten kunnen krijgen in de stad. Volgens schepen van Welzijn Eva Ryde (N-VA) is dat wel degelijk het geval. “Er zijn verschillende opties en in het verleden is altijd één voorhanden geweest. We kunnen echter niemand verplichten binnen te slapen.”
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Na bewoner (25) nu ook zus (30) aangehouden voor uit de hand gelopen burenruzie
  Kortrijk / Ieper

  Na bewoner (25) nu ook zus (30) aangehou­den voor uit de hand gelopen burenruzie

  Nadat de 25-jarige bewoner van het appartement langs de Minister Tacklaan in Kortrijk deze voormiddag al werd aangehouden door de onderzoeksrechter voor schuldig verzuim, is nu ook zijn 30-jarige zus uit Ieper aangehouden door de onderzoeksrechter voor poging moord. De vrouw timmerde de overbuurvrouw van haar broer in elkaar nadat opnieuw discussie ontstond. De 65-jarige buurvrouw verkeert nog steeds in levensgevaar.