heemkundige boekenbeurs
Volledig scherm
heemkundige boekenbeurs © RV

Eerste West-Vlaamse heemkundige boekenbeurs jaar uitgesteld

DADIZELEDe heemkundige kring Dadingisila uit Dadizele zou komende zondag de allereerste West-Vlaamse heemkundige boekenbeurs organiseren in GC Den Ommeganck. “Na een jaar voorbereiding strooit corona weer roet in het eten”, aldus voorzitter Dausy Decoene. “We stellen het noodgedwongen een jaar uit.”

 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  2

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. Route de Roelevard zet stationsbuurt in volle transformatie in de kijker: “Nu al een hippe buurt, maar met het potentieel om de hipste te worden”
  Roeselare

  Route de Roelevard zet stations­buurt in volle transforma­tie in de kijker: “Nu al een hippe buurt, maar met het potentieel om de hipste te worden”

  De wijk rond het Roeselaarse station is in volle verandering. Om alle nieuwe en opgefriste plekjes in de verf te zetten, sloeg de lokale middenstand de handen ineen met buurtbewoners en projectontwikkelaars om een nieuwe wandelroute uit te stippelen: Route de Roelevard, vernoemd naar het herontwikkelingsproject aan het station waar de eerste kantoren en handelsruimtes al eind dit jaar klaar moeten zijn. Wie die route aflegt, ontdekt niet alleen de (toekomstige) pareltjes van een buurt in volle metamorfose, maar maakt ook kans op een shop- en horecabon ter waarde van 50 euro.
 3. Wzc Wieltjesgracht zet in op buurtwerking met d’Oude Kapelle: “Het bruisend middelpunt in de buurt voor alle generaties”
  Ieper

  Wzc Wieltjes­gracht zet in op buurtwer­king met d’Oude Kapelle: “Het bruisend middelpunt in de buurt voor alle generaties”

  De naam d’Oude Kapelle verwijst naar de voormalige Onze Lieve Vrouw Gasthuiskapel, gelegen aan de Lange Torhoutstraat in Ieper. De kapel maakte deel uit van de Onze-Lieve-Vrouwgasthuis. Op de site bevindt zich nu het woon- en zorgcentrum Wieltjesgracht. “Sinds enige tijd is er steeds meer aandacht voor buurtgerichte zorg, een tendens waar ook Wieltjesgracht aan meewerkt”, zegt buurtzorgcoördinator Maddy Decroix. “Dat doen we bijvoorbeeld door het aanbieden van assistentiewoningen, warme maaltijden aan huis en dagopvang in Het Torrehof. Nu komt daar ook het buurthuis bij.”
 1. Van keramiek tot schilderkunst: kijk binnen bij 7 kunstenaars in het zuiden van West-Vlaanderen tijdens Atelier in Beeld
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Van keramiek tot schilder­kunst: kijk binnen bij 7 kunste­naars in het zuiden van West-Vlaanderen tijdens Atelier in Beeld

  Meer dan 2.000 kunstenaars in meer dan 1.300 ateliers zetten de deuren open tijdens Atelier In Beeld. Op 13, 14 en 15 mei kan je beeldende kunst ontdekken op de bijzondere plek waar het ontstaat. Doorgaans zijn pottenkijkers er zelden welkom, maar tijdens Atelier in Beeld begroeten de deelnemende kunstenaars je met plezier. Wij selecteerden zeven inspirerende ateliers in het zuiden van West-Vlaanderen.