Schepen voor Mobiliteit Jürgen Deceuninck en schepen voor Energiebeleid Sherley Beernaert (beiden STERK) met uiterst links relatiebeheerder Luc Ouvrein van Fluvius en uiterst rechts Wouter Beel aan de eerste publieke laadpaal.
Volledig scherm
Schepen voor Mobiliteit Jürgen Deceuninck en schepen voor Energiebeleid Sherley Beernaert (beiden STERK) met uiterst links relatiebeheerder Luc Ouvrein van Fluvius en uiterst rechts Wouter Beel aan de eerste publieke laadpaal. © DBEW

Eerste laadpaal geïnstalleerd in Moorslede

MOORSLEDEMoorslede heeft eindelijk zijn allereerste publieke laadpaal voor elektrische wagens. Die staat in de Marktstraat. In Dadizele, nochtans een toeristische trekpleister, komt er voorlopig geen. 

 1. Aanpak overlast in stationsbuurt Roeselare werpt vruchten af: “Minder problemen met alcohol en drugs en weer meer ambiance”
  PREMIUM

  Aanpak overlast in stations­buurt Roeselare werpt vruchten af: “Minder problemen met alcohol en drugs en weer meer ambiance”

  Een kwart minder overtredingen van het alcoholverbod en de helft minder pv’s. De maatregelen die het stadsbestuur en de politie nemen in strijd tegen de overlast in de Roeselaarse stationsbuurt werpen hun vruchten af. Tot grote tevredenheid van horeca en handelaars. “Het is weer tijd voor animatie in plaats van sensatie aan de statie”, zegt Sam Nuytten van Restaurant Petrouska.
  Roeselare
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.