Bij de inval in het vakantiehuis in Moorslede vond de politie een fikse voorraad lachgaspatronen. (archiefbeeld als illustratie)
Volledig scherm
Bij de inval in het vakantiehuis in Moorslede vond de politie een fikse voorraad lachgaspatronen. (archiefbeeld als illustratie) © BELGA

Drie maanden cel en fikse boete voor jongeman die opnieuw betrapt wordt tijdens lockdownfeest

MoorsledeEén van de 25 aanwezigen op een veelbesproken lockdownfeest in een vakantiehuis met zwembad in Moorslede, heeft van de politierechter drie maanden effectief en een boete van 4.000 euro gekregen. “Dit soort praktijken moeten stoppen”, fulmineerde de rechter.

 1. Ketnet Zomerzoektocht in Roeselare
  Roeselare

  Ketnet Zomerzoek­tocht in Roeselare

  Ketnet komt deze zomer met een coronaproof zomerzoektocht naar Roeselare. Op zaterdag 14 en zondag 15 augustus palmen ze de Grote Markt in. Kinderen worden er uitgedaagd de Ketnet-code te zoeken terwijl ze het Hoodie-hoogteparcours trotseren, hun weg zoeken langs het Nachtwacht-hindernissenparcours of over het Hoppers-hinkstapspel huppelen. Alle Ketnetters die de juiste code gevonden hebben gaan naar huis met een cool Ketnet-gadget. Ook aan de allerkleinsten is gedacht met een geweldige Ketnet Junior-hoek. De Ketnet Zomerzoektocht is gratis, maar omwille van de huidige corona-maatregelen moet je wel op voorhand een tijdslot reserveren. Dit kan pas vanaf 24 juli maar meer info vind je alvast via https://ouders.ketnet.be/evenementen/doe-mee-met-de-ketnet-zomerzoektocht.
 1. Sammy Vermaut kroont zich tot koning van Graaflijk Schuttersgild Sint Sebastiaan Rumbeke
  Rumbeke

  Sammy Vermaut kroont zich tot koning van Graaflijk Schutters­gild Sint Sebastiaan Rumbeke

  Het Graaflijk Schuttersgild Sint Sebastiaan Rumbeke organiseerde vorig weekend haar koningsschieting. Een verademing want door de coronamaatregelen moest de schuttersgilde vorig jaar noodgedwongen haar oefenschietingen, wedstrijden en de traditionele koningschieting te annuleren. Dat was een zeldzaamheid in de lange geschiedenis van de maatschappij die enkel tijdens de oorlogsjaren van vorige eeuw niet trouw kon blijven aan haar schietingen en tradities. Zondag kreeg Valerie Bouckaert, de koningin van 2019, uiteindelijk haar opvolger. Sammy Vermaut bleek de meest trefzekere schutter die in ronde 13 de koningsvogel kon afschieten en met fierheid tot koning werd gekroond.
 2. Zuidpand verdwijnt, Mandelhof verschijnt: tegen 2024 96 appartementen rond binnentuin langs Zuidstraat
  PREMIUM
  Roeselare

  Zuidpand verdwijnt, Mandelhof verschijnt: tegen 2024 96 appartemen­ten rond binnentuin langs Zuidstraat

  De Zuidstraat krijgt tegen 2024 een nieuw uitzicht. Het Zuidpand, in een vorig leven de Grand Bazar, wordt gesloopt en midden 2022 start bouwheer Skyline Europe er met de bouw van het Mandelhof, een gebouw met 96 appartementen waarvan drie maisonettes en een ruime binnentuin. “Die is de troef van het project en moet de Zuidstraat extra zuurstof geven”, aldus Wim Liebaut, projectverantwoordelijke bij Skyline Europe.