Prietser Wim Vangheluwe (links) en pastoor André Monstrey met het relikwie met haar van paus en heilige Johannes Paulus II. (in de achtergrond)
Volledig scherm
Prietser Wim Vangheluwe (links) en pastoor André Monstrey met het relikwie met haar van paus en heilige Johannes Paulus II. (in de achtergrond) © Joke Couvreur

Dadizele heeft er opmerkelijke troef bij: Vaticaan schenkt haar van paus Johannes Paulus II aan basiliek

Meimaand Mariamaand wordt volgend jaar bijzonder in het bedevaartsoord Dadizele. De monumentale basiliek heeft van het Vaticaan namelijk een relikwie gekregen met daarin haar van paus Johannes Paulus II (1920-2005). “We hopen op veel nieuwsgierigen en bedevaarders”, zegt priester Wim Vangheluwe.

0 reacties

 1. Acht jaar na sluiting Parts & Components: bedrijventerrein wordt omgevormd tot park met 100 woningen
  PREMIUM
  Roeselare

  Acht jaar na sluiting Parts & Components: bedrijven­ter­rein wordt omgevormd tot park met 100 woningen

  De verlaten bedrijfssite van Parts & Components (P&C) langs de Dammestraat-West wordt de komende jaren omgeturnd tot woonpark. Projectontwikkelaar GML Estate uit Sint-Martens-Latem wil er een 100-tal stapelwoningen en appartementen neerpoten in een twee hectare groot park. De sloop van de bedrijfsgebouwen is aan de gang, na het bouwverlof start de realisatie van de eerste fase van het project dat de naam Dammepark kreeg.
 2. Zuidpand verdwijnt, Mandelhof verschijnt: tegen 2024 96 appartementen rond binnentuin langs Zuidstraat
  PREMIUM
  Roeselare

  Zuidpand verdwijnt, Mandelhof verschijnt: tegen 2024 96 appartemen­ten rond binnentuin langs Zuidstraat

  De Zuidstraat krijgt tegen 2024 een nieuw uitzicht. Het Zuidpand, in een vorig leven de Grand Bazar, wordt gesloopt en midden 2022 start bouwheer Skyline Europe er met de bouw van het Mandelhof, een gebouw met 96 appartementen waarvan drie maisonettes en een ruime binnentuin. “Die is de troef van het project en moet de Zuidstraat extra zuurstof geven”, aldus Wim Liebaut, projectverantwoordelijke bij Skyline Europe.