Ward Vergote wil in 2024 graag opnieuw burgemeester worden met Visie, maar dan als onafhankelijke.
Volledig scherm
Ward Vergote wil in 2024 graag opnieuw burgemeester worden met Visie, maar dan als onafhankelijke. © Joke Couvreur

Burgemeester Moorslede keert Open Vld de rug toe: “Ik voel me bedrogen. Regeren met Groen en sp.a strookt niet met mijn standpunten en idealen”

Burgemeester Ward Vergote van Moorslede is niet te spreken over het nieuw federaal regeerakkoord. Hij levert zijn lidkaart van Open Vld in. “Ik ben partijloos”, verkondigde Ward Vergote op Twitter. Hij voelt zich bedrogen door de nieuwe partijvoorzitter Egbert Lachaert. “Regeren met Groen en sp.a strookt niet met mijn standpunten en idealen”, zegt de burgemeester.

  1. Pauze voor werken Brugsesteenweg tijdens eindejaarsshopping
    Roeselare

    Pauze voor werken Brug­sesteen­weg tijdens eindejaars­shop­ping

    De heraanleg van de Brugsesteenweg, tussen het kruispunt met de Noordlaan en de rotonde aan de Koning Albert I-laan zijn maandag gestart. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt er werk van een aparte busbaan en comfortabele fiets- en voetpaden. Gelijktijdig worden rioleringswerken uitgevoerd in opdracht van Aquafin om de wateroverlast in de omgeving tegen te gaan. De werken zullen ongeveer een jaar in beslag nemen maar tijdens de werken zal het verkeer richting centrum steeds mogelijk blijven, zowel voor fietsers als autoverkeer. Tijdens de nieuwjaarsperiode wordt er even niet gewerkt. “Net na de eerste fase van de werken wordt er een stop ingelast”, weet schepen van openbare werken Griet Coppé (CD&V). “Dit om de shoppers in volle inkoopperiode vlot doorgang te verlenen.”