In Moorslede worden de komende weken 19.000 bloembollen geplant. Schepen Sherley Beernaert kwam even helpen
Volledig scherm
In Moorslede worden de komende weken 19.000 bloembollen geplant. Schepen Sherley Beernaert kwam even helpen © Maxime Petit

19.000 biobloembollen zorgen voor meer bijen en biodiversiteit: “Het lokale bijenactieplan verder uitwerken”

MOORSLEDEOm wilde bijen, hommels en honingbijen volgend jaar een duwtje in de rug te geven bij hun zoektocht naar voedsel, laat de gemeente Moorslede op verschillende locaties maar liefst 19.000 biobloembollen planten. “Er werd hiervoor gekozen omdat die vrij zijn van chemicaliën en dus gezond zijn voor de bijen”, aldus schepen van Milieu Sherley Beernaert (STERK). “Het belang van bijen voor onze voedselzekerheid en biodiversiteit valt niet te onderschatten.”

  1. Omikron jaagt coronacijfers door het dak, kaap van 10.000 besmettingen per week sneuvelt: “1 op 20 Zuid-West-Vlamingen positief”
    Kortrijk/Zuid-West-Vlaanderen

    Omikron jaagt coronacij­fers door het dak, kaap van 10.000 besmettin­gen per week sneuvelt: “1 op 20 Zuid-West-Vlamingen positief”

    Er waren tijdens de week van donderdag 13 tot en met woensdag 19 januari 10.758 positieve testen in Zuid-West-Vlaanderen. Dat zijn er 2.939 (+38 procent) meer dan amper twee dagen geleden. Er is ook weer een nieuw dagrecord, met 2.658 vastgestelde besmettingen op woensdag 19 januari. “Eén op twintig Zuid-West-Vlamingen testte de voorbije twee weken positief”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsvereniging W13. De ziekenhuiscijfers blijven stabiel, met in AZ Groeninge 33 coronapatiënten op de gewone afdeling en vier op intensieve zorgen.