Een foto van het bezoek dat circuleert op sociale media. De bewoners dragen geen mondmasker, de sint en zijn twee pieten wel.
Volledig scherm
Een foto van het bezoek dat circuleert op sociale media. De bewoners dragen geen mondmasker, de sint en zijn twee pieten wel.

Verbijstering nadat Sint superverspreider blijkt en 75 besmettingen veroorzaakt, ook in andere wzc’s van dezelfde groep kwam een Sint op bezoek

MolEen Sint die in een groot woonzorgcentrum in Mol 169 bewoners vereerde met een bezoekje, heeft enkele dagen later positief getest op corona. Bovendien bleek hij een zogenaamde superverspreider te zijn: in totaal blijken nu ook 61 bewoners en 14 personeelsleden van woonzorgcentrum Hemelrijck positief. Helaas is er ook een palliatieve bewoner overleden door de gevolgen van de besmetting. De bewoners zaten zaterdag allemaal in quarantaine op hun kamer, terwijl er testen werden uitgevoerd. De Sint was de zoon van een van de bewoners en bovendien ook vrijwilliger in het woonzorgcentrum. “Dit toont nogmaals hoe onnodig het is risico’s te nemen”, reageert viroloog Marc Van Ranst. Ook in andere woonzorgcentra van dezelfde groep ging er onlangs een persoon verkleed als Sinterklaas op bezoek bij de senioren. 

185 reacties

 • Romana Crabbe

  1 jaar geleden
  Ik geloof er niks van sint en pieten hadden mondmaskers op bewoners niet . Wie zegt er ni dat de sint of piet het daar heeft opgelopen . En waarom al die beschuldigingen , denkt ge nu echt dat die mensen dit gewild hebben
 • Ken Grootjans

  1 jaar geleden
  Bewoners véél te dicht bij elkaar en Sint, bovendien zonder bescherming. Ook Sint en knechten zijn te dicht, een mondmasker is een tweedegraadsbescherming (als eerste niet lukt). Met als verzwarende omstandigheid dat dit vermoedelijk een langdurig contact (optreden) was. Zijn mensen met dergelijke verantwoordelijkheid echt niet slimmer? Die 14 verzorgers, laten die zich ook zo maar besmetten? Door hun vele contacten worden dat nieuwe verspreiders.    
 • Evelyne Dewulf

  1 jaar geleden
  Sinterklaas is feest voor kinderen. Voorval maakt mentaliteit in meeste wzc duidelijk. Zowel benadering senioren, als werking wzc als graad verantwoordelijkheidsgevoel. Daar is ook voldoende tijd om koffie te drinken. Wzc zijn stokpaardjes van vakbonden, met gevolgen vandien...
 • cyriel verbeek

  1 jaar geleden
  Nog geen woord gehoord van de directie; die is enkel bezig met hun eigen hachje te redden. Met enige verantwoordelijkheidszin neemt men zelf ontslag.
 • Bart Versmissen

  1 jaar geleden
  Hopelijk gaan de juiste koppen rollen binnen Armonea, want een directie is gemakkelijker te vervangen dan bekwaam zorgpersoneel.