Een frisse neus ophalen tijdens de herfstvakantie? Trek op pad tijdens één van onderstaande wandelingen en vergeet alvast de coronazorgen
Volledig scherm
PREMIUM
Een frisse neus ophalen tijdens de herfstvakantie? Trek op pad tijdens één van onderstaande wandelingen en vergeet alvast de coronazorgen © vertommen

Veilig eropuit met je gezin tijdens de lockdown? Het kan nog! Dit zijn de leukste uitstappen tijdens de herfst

Met de herfstvakantie voor de deur kijken we uit naar een leuke uitstap met het hele gezin. Makkelijk is dat niet nu corona ons land opnieuw in de ban heeft. Niet getreurd, wij zochten - en vonden - een reeks leuke én veilige activiteiten om alle zorgen even te vergeten en te genieten van elkaar.

 1. Betty (57) brengt met ‘De Prinses van Coronaland’ haar eerste kinderboek uit: “Angst die kinderen nu ervaren ombuigen naar hoop en vertrouwen”
  balen

  Betty (57) brengt met ‘De Prinses van Coronaland’ haar eerste kinderboek uit: “Angst die kinderen nu ervaren ombuigen naar hoop en vertrouwen”

  Op haar 57ste brengt Betty Machiels uit Balen met ‘De Prinses van Coronaland’ haar eerste kinderboek uit. Zoals de titel al doet vermoeden, speelt het boek in op de huidige coronatijden. In het sprookje is niet de wolf deze keer de slechterik, wel het virusmonster. Met haar boek wil de gewezen kleuterjuf vooral kinderen hun angsten - die in deze tijden toch wel welig tieren - laten overwinnen. “Kinderen zijn als sponsjes: ze nemen die negatieve gevoelens van volwassenen over.”
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"