Vorig jaar werkte Kerstmagie met voetknoppen om het kasteel tot leven te wekken, dit jaar zijn er weer acteurs.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar werkte Kerstmagie met voetknoppen om het kasteel tot leven te wekken, dit jaar zijn er weer acteurs. © Historalia

Van een boekenbeurs over sinterklaasvertelling tot kerstkoopjes: dit zijn onze weekendtips voor de Kempen

KempenNog geen plannen voor het weekend van 3 en 4 december? Er valt nochtans veel te beleven in onze ‘stille' Kempen! Met de eindejaarsperiode voor de deur kan je namelijk tal van originele kerstcadeautjes op de kop tikken en genieten van sinterklaasverhalen. Of wil je graag een Kempense auteur ontmoeten? Het kan dit weekend allemaal.

 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. Provincie start onthardingsproject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”
  Provincie Antwerpen

  Provincie start onthar­dings­pro­ject: “Veel plaatsen zijn verhard terwijl dat niet altijd nodig is”

  De Provincie Antwerpen is voor meer dan 17 procent verhard en ondanks de vele inspanningen tot ontharding blijft dit percentage almaar stijgen. De provincie schakelt daarom in een hogere versnelling en gaat nog dit jaar tien lokale besturen begeleiden in hun onthardingsprojecten. Als alles vlot verloopt, wil de provincie haar steun uitbreiden naar andere gemeenten.