Helpers steken de handen uit de mouwen om de speelplaats van VBS De Toren op te knappen.
Volledig scherm
Helpers steken de handen uit de mouwen om de speelplaats van VBS De Toren op te knappen. © Yvo Geerts

Speelplaats aan nieuwbouw VBS De Toren krijgt steeds meer vorm

MolDe kinderen van Vrije Basisschool De Toren kunnen binnenkort weer fijn spelen. De speelplaats aan de nieuwbouw werd dit weekend namelijk grondig onder handen genomen en opgebouwd met toffe speeltoestellen. 

 1. Tom Boonen start in eerste rally: “Genieten van elke meter aan het stuur van een legendarische auto”
  autosport

  Tom Boonen start in eerste rally: “Genieten van elke meter aan het stuur van een legendari­sche auto”

  Op zaterdag 8 juli 2017 startte ex-wereldkampioen wielrennen Tom Boonen voor het eerst in een autosportwedstrijd op circuit. Nu meer dan vijf jaar later zal de voormalige wielerster zijn debuut in de rallysport maken. Tijdens de Legend Boucles @Bastogne 2023, met start op zaterdag 4 februari, kruipt Boonen achter het stuur van een Porsche 911 uit de stal van BMA om kennis te maken met een totaal nieuwe discipline in de autosport.
 2. Gemeente automatiseert aanvragen van vastgoedinformatie
  Mol

  Gemeente automati­seert aanvragen van vastgoedin­for­ma­tie

  Vanaf 1 februari verlopen aanvragen voor vastgoedinformatie automatisch via een nieuw online platform. Notarissen vragen bij de aankoop van een stuk grond of huis altijd informatie op bij de dienst ruimtelijke ordening, zoals bouwvergunningen, bouwovertredingen... Die informatie leverde de gemeente vroeger af via een zogeheten ‘notarisbrief’, maar vanaf februari verloopt deze procedure dus automatisch. Alle notariskantoren in de gemeente werden ondertussen op de hoogte gebracht van de wijziging.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.