Servais Verherstraeten (CD&V): “Als de christendemocratie niet bestond, dan had ze voor mij uitgevonden moeten worden”

Servais Verherstraeten (59) stapte als twintiger in de politiek en houdt tot nu toe nog altijd vol. Een echt politiek beest, want op 26 mei doet hij mee aan zijn zevende nationale verkiezing. “Zenuwachtig ? Ja eigenlijk wel. Elke verkiezing is een beetje als een examen uit mijn studententijd. Met één verschil: in de politiek heb je geen tweede zit”, lacht de christendemocraat. De strijd lijkt bijzonder zwaar te worden in Antwerpen, zowel federaal als op Vlaams niveau. CD&V probeerde in Antwerpen nog een wit konijn te vinden.

5 reacties

 • Henri Troyat

  3 jaar geleden
  Hij spreekt zich in 1 minuut tegen. Hij wil de werkloosheid beperken in de tijd en 20 seconden later zegt hij dat de werkloosheidsuitkeringen onbeperkt moeten blijven doorgaan. Typisch voor die partij, de geit en de kool sparen, vis noch vlees. Servais wat is het nu?
 • Donald Borremans

  3 jaar geleden
  Jobs ? om 10 uur een sms krijgen om te vragen of je 's namiddags 50 km verderop kan gaan werken !
 • Patrick morel

  3 jaar geleden
  Ik denk eerder aan verzuiling, particratie, zelfverrijking, machtsmisbruik, onbekwaamheid, inefficiëntie, teveel politici, teveel ambtenaren, schuldenberg, hoge belastingen, meer van hetzelfde als ik aan België en dus aan de CVP/CD&V denk. Het wordt tijd om een partij uit te vinden die resultaat boekt zonder eerst aan zichzelf te denken.
 • marc tamar

  3 jaar geleden
  CD&V heeft de burger willen opzadelen met de schuld van hun ACW. Een stem verwachten van zij die op de pot gezet werden is er over.Betaal uw schuld!
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  Hoe kan men nu respect hebben voor een partij die 800.000 Arco-coöperanten al jaren voor de zot houdt? Politici en fatsoen : het zal nooit wat worden.
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turnhout: In deze 5 winkels in de regio Mechelen en de Kempen kan je gaan shoppen tijdens Mei Plasticvrij
  PREMIUM
  Kempen/Mechelen

  Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turn­hout: In deze 5 winkels in de regio Mechelen en de Kempen kan je gaan shoppen tijdens Mei Plastic­vrij

  Mei Plasticvrij, dat is een hele maand proberen om geen of zo weinig mogelijk plastic afval te verbruiken. In heel wat winkels kan je niet anders dan verpakkingen mee naar huis zeulen. Daarom ging onze redactie op zoek naar zaken in de regio Mechelen en de Kempen, waar wegwerpplastic taboe is. Van Kabas in Mechelen tot Omloop in Oud-Turnhout. Bij deze vijf zaken neem je zelf je verpakking mee.