Herman Malfet (80) krijgt bezoek van zijn dochter Peggy in woonzorgcentrum Hemelrijck.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman Malfet (80) krijgt bezoek van zijn dochter Peggy in woonzorgcentrum Hemelrijck. © Liese Demeulenaere

Rusthuis Hemelrijck waar 34 bewoners stierven na sinterklaasfeest laat weer bezoek toe en sluit donkere periode af: “Ik heb veel lijkwagens zien passeren. Dat maakt indruk op een mens”

MolHet rusthuis dat Vlaanderen een maand lang in de ban hield, laat sinds deze week weer bezoek toe. Het dagelijkse leven komt zo stilaan weer op gang in Hemelrijck nadat er 131 bewoners besmet raakten met corona. 34 van hen overleefden de besmetting helaas niet. Het rusthuis kijkt nu reikhalzend uit naar maandag 18 januari, want dan krijgen de bewoners hun eerste vaccin. Een verademing, want het is een zware periode geweest. “Ik zit nu voor het eten aan tafel met een man die op één week tijd zijn drie vrienden verloren heeft. Hij zegt niet veel.” 

 1. Rusthuis Hemelrijck, waar 34 bewoners stierven na sinterklaasfeest, kan eindelijk vaccineren
  PREMIUM
  Mol

  Rusthuis Hemelrijck, waar 34 bewoners stierven na sinter­klaas­feest, kan eindelijk vaccineren

  De voorbije weken waren alle ogen gericht op woonzorgcentrum Hemelrijck, nadat er 131 van de 169 bewoners besmet raakten met corona. 34 van hen overleefden de besmetting helaas niet. Sinds vorige week is het rusthuis officieel coronavrij en is er weer bezoek toegelaten. Voor het vaccin moesten de bewoners nog een paar dagen langer geduld oefenen, maar nu is het zover. Maandag 18 januari 2021 gaat de geschiedenis in als dé dag van het verlossende vaccin.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut
  Play
  milieu

  Eerste Belgische River Skimmer zuigt afval uit 500 liter water per minuut

 2. Gevecht tussen tijgerzussen levert spectaculaire beelden op
  Play

  Gevecht tussen tijgerzus­sen levert spectacu­lai­re beelden op