Klim-Op in Ginderbuiten krijgt Radio 2 over de vloer
Volledig scherm
Klim-Op in Ginderbuiten krijgt Radio 2 over de vloer © Vanderveken

Radio 2 strijkt neer in ‘veerkrachtig dorp’ Ginderbuiten

MolOp woensdag 20 oktober is Radio 2 te gast op de speelplaats van basisschool Klim-op in Ginderbuiten. Van 12 tot 13 uur maakt de radiozender er een uitzending over ‘Veerkrachtige dorpen’, een project van provincie Antwerpen waar ook Ginderbuiten aan deelneemt.

  1. Speelgoedfabrikant Clics en VITO ontwikkelen CO2-meter in vorm van huisje: “Gemeentebesturen en scholen bestellen massaal, hopelijk worden chips op tijd geleverd”
    Wuustwezel

    Speelgoed­fa­bri­kant Clics en VITO ontwikke­len CO2-meter in vorm van huisje: “Gemeente­be­stu­ren en scholen bestellen massaal, hopelijk worden chips op tijd geleverd”

    Speelgoedfabrikant Clics uit Wuustwezel en het VITO (Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek) in Mol hebben samen een unieke CO2-meter ontwikkeld. Geen toestel dat cijfers weergeeft, maar groen, oranje of rood kleurt. De eerste 2.500 exemplaren zijn via Fost Plus verspreid onder scholen, maar nu wordt de meter gecommercialiseerd. “De aanvragen zijn al niet meer bij te houden”, zegt zaakvoerder Hedwig Van Roy.