3D-beeld van het nieuwe ingediende project 'Melkerij'.
Volledig scherm
3D-beeld van het nieuwe ingediende project 'Melkerij'. © rv

Projectontwikkelaar dient nieuw ontwerp in voor woonproject ‘Melkerij’ in Achterbos

MolNadat de eerste aanvraag werd geweigerd, dient projectontwikkelaar Durban Ground-up een aangepast project in voor ‘Melkerij’ in de dorpskern van Achterbos. Het nieuwe project omvat naast de afbraak van de voormalige melkerij, de aanpalende woning en het vroegere café Peir Oan, alsook de afbraak van de loods in de Melkerijstraat.

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Van binnenspeeltuin Circus Bruul tot BattleKart: 7 leuke binnenactiviteiten in de Kempen voor jou en je kroost tijdens de herfst
  PREMIUM
  Kempen

  Van binnen­speel­tuin Circus Bruul tot BattleKart: 7 leuke binnenacti­vi­tei­ten in de Kempen voor jou en je kroost tijdens de herfst

  De herfst is in het land. Zonnestralen en warme temperaturen hebben ondertussen plaatsgemaakt voor regenbuien en kil weer. Maar dat hoeft jou niet tegen te houden om uitstapjes te plannen met je kroost. Wij selecteerden voor jullie alvast 7 leuke indooractiviteiten in de Kempen. Van ravotten in Circus Bruul in Geel tot Hidrodoe in Herentals. Met deze tips weet je wat te doen.
 1. Drie sociale huisvestingsmaatschappijen fuseren tot één woonmaatschappij: “Woonboog zal 4.700 woningen verhuren”
  Kempen

  Drie sociale huisves­tings­maat­schap­pij­en fuseren tot één woonmaat­schap­pij: “Woonboog zal 4.700 woningen verhuren”

  Drie sociale huisvestingsmaatschappijen in de Kempen fuseren binnenkort tot één nieuwe woonmaatschappij. Het gaat om DE ARK, de Molse Bouwmaatschappij en het Sociaal VerhuurKantoor Noorderkempen. Zij fuseren tot ‘Woonboog’. “Woonboog zal zo’n 4.700 woningen verhuren en continu bouwen en renoveren op maat van onze doelgroepen”, zegt Erik Schoofs.
 2. "Mooiste wijk van België" Egelsvennen ondergaat duurzame renovatie
  Mol

  "Mooiste wijk van België" Egelsven­nen ondergaat duurzame renovatie

  De sociale woonwijk Egelsvennen in Achterbos ondergaat de komende jaren een grondig renovatieproject. De wijk, die in 1973 nog verkozen werd tot “de mooiste van ons land”, is namelijk sterk verouderd. De woningen worden nu volledig vernieuwd en uitgerust met moderne materialen en technieken zonder dat ze hun erfgoedwaarde verliezen. “We willen anticiperen op de uitdagingen van de toekomst”, zegt Erik Schoofs, directeur Molse Bouwmaatschappij.