Broeder Danny Caekebeke tussen de Postelse harde abdijkaas.
Volledig scherm
Broeder Danny Caekebeke tussen de Postelse harde abdijkaas. © Peter Vanderveken

Postelse harde abdijkaas van Postelre nv: “De melk komt niet meer van onze eigen boerderij, maar de kaas wordt wel nog binnen de abdijmuren gemaakt”

Drie abdijen in ons land maken kaas. Maar de enige norbertijnenabdij ter wereld met een kaasmakerij staat in Postel. De harde abdijkaas die er sinds 1947 wordt gemaakt, is sinds 2009 erkend als streekproduct. “De melk komt tegenwoordig uit Meerhout, maar de kaas wordt nog binnen de muren van de abdij gemaakt”, verzekert broeder Danny Caekebeke.

0 reacties

 1. Onze weekendtips voor de Kempen: musicalspektakel GheelaMania, een landbouwbeurs of in het Merodegebied speuren naar ‘boerenschansen’
  PREMIUM
  kempen

  Onze weekend­tips voor de Kempen: musical­spek­ta­kel GheelaMa­nia, een landbouw­beurs of in het Merodege­bied speuren naar ‘boeren­schan­sen’

  Nog geen plannen voor het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 mei? Geen nood, wij lijsten enkele leuke activiteiten in de Kempen voor je op. Met het totaalspektakel GheelaMania breekt in Geel het tweede luik van de feestelijke Dimpnadagen aan en ook de Archeologiedagen zorgen voor cultureel erfgoedvertier. Ook de Agridagen in Weelde zijn na twee jaar weer terug, voor gezinnen met jonge kinderen is de opening van een gloednieuw belevingspad dan weer het ideale uitje.
 2. Grote politiemacht valt binnen in café en vindt... niets: "Maar ondertussen is onze goede naam wel bezoedeld”
  Mol

  Grote politie­macht valt binnen in café en vindt... niets: "Maar ondertus­sen is onze goede naam wel bezoedeld”

  De lokale politie en de douane zijn zaterdagnacht binnengevallen in café 't HerenHuys op het Rondplein. Met man en macht zochten ze naar drugs, maar uiteindelijk konden ze niets vinden en dropen ze weer af. Het kwaad was echter al geschied: de goede reputatie van 't HerenHuys is door het slijk gehaald. “Het was precies alsof wij grote criminelen waren, maar wij hebben absoluut niks te verbergen”, zegt Heidi van 't HerenHuys.