Dolle pret verzekerd tijdens Pennenzakkenrock.
Volledig scherm
Dolle pret verzekerd tijdens Pennenzakkenrock. © Maria De La Cruz

Pennenzakkenrock neemt maatregelen tegen hitte: “We zorgen voor extra waterbedeling”

Aan het Zilvermeer in Mol worden donderdag 23.000 schoolkinderen verwacht op Pennenzakkenrock. Het festival neemt vanwege de verwachte hitte maatregelen, zoals extra waterbedeling. Op de affiche staan dit jaar onder meer Gers Pardoel, De Romeo's en Regi.

 1. Melissa (17) werd door haar liefje onthoofd, zussen spraken met haar moordenaar: “Het is goed dat hij geen gevangenisstraf kreeg”
  PREMIUM

  Melissa (17) werd door haar liefje onthoofd, zussen spraken met haar moordenaar: “Het is goed dat hij geen gevangenis­straf kreeg”

  Veertig jaar zou Melissa Van Loo maandag zijn geworden. Maar het meisje (17) uit Turnhout werd in april 1998 op gruwelijke wijze onthoofd door haar vriendje Sam B. (20). Om zeker te zijn dat hij de duivel uit haar zou verdrijven, probeerde hij nadien haar hersenen door te spoelen. Aanvankelijk huiverden haar zussen bij de gedachte dat de moordenaar geïnterneerd zou worden. Na een ontmoeting met Sam B. zijn ze maar wat blij dat deze beslissing werd genomen. Samen met Janica en Saskia Van Loo blikken we terug op die zwarte dag en de ontmoeting met de moordenaar van hun zus. “Je hebt er niks aan om de rest van je leven te teren op haat.”
 2. Macabere mondmaskers en ontsmette spookhuizen: Bobbejaanland start coronaveilige Halloween
  PREMIUM
  Lichtaart

  Macabere mondmas­kers en ontsmette spookhui­zen: Bobbejaan­land start coronavei­li­ge Halloween

  Pretpark Bobbejaanland uit Lichtaart (Kasterlee) heeft het startschot gegeven van haar Halloween-event. Ondanks de moeilijke coronatijden investeerde het park meer dan 175.000 euro in nieuwe decors. Aangepaste mondmaskers en griezelattributen moeten alles coronaveilig laten verlopen. “We hopen dat Halloween een succes wordt. Maar het kan ons jaar niet meer goedmaken”, zegt commercieel directeur Peggy Verelst.