Mol-Centrum.
Volledig scherm
Mol-Centrum. © Gemeente Mol

Openbaar onderzoek voor aanpassingen ruimtelijk uitvoeringsplan in Centrum wordt uitgesteld

MolHet gemeentebestuur wil het ruimtelijk uitvoeringsplan - kortweg RUP - voor het Centrum aanpassen zodat er hoger gebouwd mag worden en er zo meer ruimte vrijkomt voor groen. Normaal zou het openbaar onderzoek daarvoor lopen van maandag 5 december tot en met dinsdag 3 januari, maar dat wordt nu uitgesteld omdat er nog één onderzoeksdocument ontbreekt.

 1. Molse bevolking blijft groeien: vooral in het centrum
  Mol

  Molse bevolking blijft groeien: vooral in het centrum

  Het inwonersaantal van Mol is het afgelopen jaar enorm sterk gestegen. Waar de gemeente het voorbije decennium gemiddeld zo’n 200 à 250 nieuwe inwoners per jaar mocht verwelkomen, was dat in 2022 maar liefst het dubbele met 575 nieuwe Mollenaars. Zo wonen er nu precies 38.142 mensen in de gemeente. “Mol heeft toch wel een aantrekkingskracht op de omliggende gemeenten en daarbuiten”, zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V) trots.
 2. Koppel dat alles verloor in verwoestende brand voelt zich in de steek gelaten door verzekering: "We werden vierkant uitgelachen"
  PREMIUM
  Dessel

  Koppel dat alles verloor in verwoesten­de brand voelt zich in de steek gelaten door verzeke­ring: "We werden vierkant uitgela­chen"

  Op zaterdag 10 december 2022 sloeg het noodlot toe voor Steve Vanderplas (48) en Nancy Tassignon (41) uit Dessel. Hun woning aan de Brasel vatte vuur en werd volledig verwoest. Het koppel verblijft sindsdien in een crisiswoning van het OCMW en wacht nu — zo’n anderhalve maand later — nog steeds op de terugbetaling van de verzekering. “We worden van het kastje naar de muur gestuurd”, zucht het koppel.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.