Het nieuwe kunstwerk op de site van SCK CEN voor de 70ste verjaardag van het onderzoekscentrum.
Volledig scherm
Het nieuwe kunstwerk op de site van SCK CEN voor de 70ste verjaardag van het onderzoekscentrum. © Rhode Van Elsen

Nucleair onderzoekscentrum ‘Den Atoom’ viert 70-jarig bestaan met 100 miljoen euro subsidies en knap kunstwerk: “We investeren nu meer dan ooit in innovatie”

MolHet nucleair onderzoekscentrum SCK CEN, in de volksmond ook wel ‘Den Atoom’ genoemd, vierde dinsdag 24 mei zijn 70ste verjaardag. Ter gelegenheid van het speciale jubileum werd op de site een groot kunstwerk onthuld, dat de hoopvolle toekomst van het centrum uitbeeldt. SCK krijgt immers een onderzoeksbudget van 100 miljoen euro van de federale overheid om voortaan ook duurzame, modulaire reactoren te onderzoeken. “Hiermee hernemen we onze oorspronkelijke opdracht”, zegt Eric van Walle, directeur-generaal van SCK CEN.

  1. 30 inburgeraars maken kennis met Mol
    Mol

    30 inburge­raars maken kennis met Mol

    Afgelopen maanden maakten 30 inburgeraars kennis met Mol dankzij het project ‘Ken je gemeente’. Ze kregen een rondleiding langs het zwembad, de sporthal, dienst jeugd en sport, dienst toerisme, de bib, Het Kompas en het cultuurcentrum gecombineerd met een woordje uitleg. “Door in groep langs verschillende initiatieven te gaan, wordt de stap om later opnieuw contact op te nemen veel kleiner”, meent schepen voor Samenlevingsopbouw Lieve Heurckmans.