Het personeel van Gemeenschapsinstelling De Kempen legt enkele uren het werk neer om de hoge werkdruk aan te kaarten.
Volledig scherm
Het personeel van Gemeenschapsinstelling De Kempen legt enkele uren het werk neer om de hoge werkdruk aan te kaarten. © Theo Celen

Medewerkers gemeenschapsinstelling De Kempen voeren actie tegen te hoge werkdruk

MolHet personeel van gemeenschapsinstelling voor bijzondere jeugdzorg De Kempen heeft maandagmiddag enkele uren het werk neergelegd om aandacht te vragen voor de moeilijke werkomstandigheden. Zo hopen ze dat Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) extra middelen vrijmaakt om de werkdruk te verlagen. “Iedereen hier doet zijn werk graag, maar het is niet meer gezond. De werk-privébalans is voor de meesten volledig doorgeslagen”, zegt Tijl Reusen, vakbondsvertegenwoordiger van ACV Openbare Diensten.

  1. Joep Hakkens en Witgoor boeken tweede zege op rij: “Bevestigen is altijd leuk”
    VOETBAL DERDE NATIONALE B

    Joep Hakkens en Witgoor boeken tweede zege op rij: “Bevestigen is altijd leuk”

    Derdenationaler Witgoor heeft tegen Sint-Lenaarts zwaar uitgehaald. Het team van trainer Patrick Van Houdt boekte een 4-0-overwinning. Voor de geel-groenen was het van 25 september geleden dat ze voor eigen volk een driepunter mochten inschrijven. Toen won Witgoor met 3-1 tegen Lille United. Door de winst schuift Witgoor enkele plaatsen op in de stand en heeft het ineens zicht op de middenmoot. Zo snel kan het gaan.