Het personeel van Gemeenschapsinstelling De Kempen legt enkele uren het werk neer om de hoge werkdruk aan te kaarten.
Volledig scherm
Het personeel van Gemeenschapsinstelling De Kempen legt enkele uren het werk neer om de hoge werkdruk aan te kaarten. © Theo Celen

Medewerkers gemeenschapsinstelling De Kempen voeren actie tegen te hoge werkdruk

MolHet personeel van gemeenschapsinstelling voor bijzondere jeugdzorg De Kempen heeft maandagmiddag enkele uren het werk neergelegd om aandacht te vragen voor de moeilijke werkomstandigheden. Zo hopen ze dat Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) extra middelen vrijmaakt om de werkdruk te verlagen. “Iedereen hier doet zijn werk graag, maar het is niet meer gezond. De werk-privébalans is voor de meesten volledig doorgeslagen”, zegt Tijl Reusen, vakbondsvertegenwoordiger van ACV Openbare Diensten.

 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. De kans op overstromingen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg
  Livios

  De kans op overstro­min­gen voor je nieuwe woning correct inschatten? Deze nieuwe G- en P-scores helpen je op weg

  Wie vastgoed verkoopt of verhuurt, is verplicht om preciezere informatie te verstrekken over de overstromingsgevoeligheid van de woning. Die informatieplicht is er al tien jaar, maar werd in januari verstrengd. Het overstromingsrisico wordt voortaan opgesplitst in een G-score voor het gebouw en een P-score voor het perceel. Bouwsite Livios zocht uit wat er precies veranderd is.