Vaccincatiecentrum De Zwaan in Mol.
Volledig scherm
Vaccincatiecentrum De Zwaan in Mol. © RV

Maximale opkomst in vaccinatiecentrum De Zwaan: “Slechts handvol inwoners is niet komen opdagen”

Mol/Balen/Dessel/RetieTerwijl sommige vaccinatiecentra vrijwel elke dag de reservelijsten moeten aanspreken, stelt Eerstelijnszone (ELZ) Baldemore een maximale opkomst vast in het centrum in Mol. Van de 2.000 inwoners die de afgelopen weken werden uitgenodigd kwamen zo’n vijf mensen niet opdagen. “Dat is zo’n klein percentage van no shows dat het bijna verwaarloosbaar is”, zegt dokter Sarah Verherstraeten, medisch coördinator van ELZ Baldemore.

 1. Gemeentebestuur misnoegd over geschrapte piekuurtreinen naar de Kempen: "Dit treft heel wat Molse treinpendelaars”
  Mol

  Gemeentebe­stuur misnoegd over geschrapte piekuur­trei­nen naar de Kempen: "Dit treft heel wat Molse treinpende­laars”

  Vanaf maandag 23 mei schrapt de NMBS enkele piekuurtreinen van en naar de Kempen door een prangend personeelstekort. Het gemeentebestuur van Mol vindt die beslissing onaanvaardbaar. “We betreuren het ten zeerste dat een karig bedeelde regio op vlak van treinverbindingen meteen het eerste slachtoffer wordt van personeelsproblemen”, zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V).
 2. Onze weekendtips voor de Kempen: musicalspektakel GheelaMania, een landbouwbeurs of in het Merodegebied speuren naar ‘boerenschansen’
  PREMIUM
  kempen

  Onze weekend­tips voor de Kempen: musical­spek­ta­kel GheelaMa­nia, een landbouw­beurs of in het Merodege­bied speuren naar ‘boeren­schan­sen’

  Nog geen plannen voor het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 mei? Geen nood, wij lijsten enkele leuke activiteiten in de Kempen voor je op. Met het totaalspektakel GheelaMania breekt in Geel het tweede luik van de feestelijke Dimpnadagen aan en ook de Archeologiedagen zorgen voor cultureel erfgoedvertier. Ook de Agridagen in Weelde zijn na twee jaar weer terug, voor gezinnen met jonge kinderen is de opening van een gloednieuw belevingspad dan weer het ideale uitje.