Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Man weigert prostituee te betalen, knokploeg komt rekening vereffenen

Mol/LommelEen man uit Mol zal voortaan twee keer nadenken voor hij met een lege portefeuille een prostituee laat komen. Omdat hij weigerde te betalen, viel een knokploeg zijn woning binnen om op gewelddadige manier het achterstallige geld op te eisen.

 1. “Hij sloeg hen bloedneuzen en dook met meisje van 13 jaar in bed”: Izegemse loverboy (28) dwingt vier minderjarigen in prostitutie en riskeert 11 jaar cel
  PREMIUM
  Izegem/Brugge

  “Hij sloeg hen bloedneu­zen en dook met meisje van 13 jaar in bed”: Izegemse loverboy (28) dwingt vier minderjari­gen in prostitu­tie en riskeert 11 jaar cel

  “Ik was geen gentleman in de relatie, maar dit is een karaktermoord op mijn persoon. Ik krijg nog liever de doodstraf.” Sammy L. (28) uit Izegem ontkent met klem een loverboy te zijn. Volgens het Brugse parket dwong hij nochtans vier meisjes tussen 14 en 18 jaar in de prostitutie en had hij zelfs seks met een amper 13-jarig meisje. De twintiger riskeert 11 jaar cel. “Hij heeft hun jeugd afgepakt”, stelde de advocaat van twee slachtoffers.
 2. VBS De Toren opent gloednieuwe schoolbib: “Onze leerlingen moeten echte lettervretertjes worden”
  Mol

  VBS De Toren opent gloednieu­we schoolbib: “Onze leerlingen moeten echte lettervre­ter­tjes worden”

  Na Klim-Op in Ginderbuiten beschikt nu ook VBS De Toren in Achterbos over een eigen bibliotheek op school. De schoolbib kadert in het gemeentelijke project ‘Leesplezier voor ieder kind’ en moet van de Molse kinderen weer echte boekenwurmen maken. “Kindjes die veel lezen, leren al op vroege leeftijd zich in te leven in andere mensen. Boeken promoten is dus werken aan een betere wereld”, zegt directeur Anne-Mie Vandoninck.