Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Man levensgevaarlijk gewond na steekpartij: dader krijgt voorwaardelijke straf

De rechtbank gelooft niet dat de 38-jarige D.P. uit Mol-Achterbos zijn slachtoffer probeerde te doden toen hij op 21 juni een mes boven haalde en er mee in de borst van S.R (33) uit Borgloon stak. In plaats van 6 jaar cel voor poging tot doodslag, krijgt hij nu 3 jaar voorwaardelijk voor slagen en verwondingen.

 1. Dag van de Jeugdbeweging: 1.500 jongeren coronaveilig getrakteerd op lunchpakket
  Mol

  Dag van de Jeugdbewe­ging: 1.500 jongeren coronavei­lig getrak­teerd op lunchpak­ket

  De Dag van de Jeugdbeweging zag er door corona dit jaar net iets anders uit in Mol. In plaats van te genieten van het traditionele ontbijt in de Zwaan, konden jongeren in hun jeugdbewegingsuniform een gratis lunchpakket afhalen aan hun eigen lokaal. Deze ochtend kwamen meer dan 1.500 kinderen en jongeren van maar liefst veertien verschillende Molse jeugdbewegingen hun lunchpakketje op coronaveilige wijze ophalen.
 2. Taverne De Waterhoek tijdelijk omgevormd tot pop-upwinkel: “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien”
  PREMIUM
  balen

  Taverne De Waterhoek tijdelijk omgevormd tot pop-upwinkel: “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien”

  Nu de horeca minstens een maand gesloten blijft, richten heel wat ondernemers hun pijlen op take-away om het hoofd boven water te houden. Karel Boënne (36) gaat nog een stapje verder en opende in zijn taverne De Waterhoek in Balen een pop-upwinkel, waar klanten niet enkel hun gerechten kunnen komen afhalen maar ook bijpassende wijnen, bloemen, geschenkartikels en nog allerlei delicatessen kunnen kopen. “Als het goed draait, kan ik achteraf in de zaak misschien wel een hoekje blijven voorzien.”