Beklaagde D.P. verlaat het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
PREMIUM
Beklaagde D.P. verlaat het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Man levensgevaarlijk gewond na ruzie over 40 euro: “Messteek 2 millimeter meer naar rechts en ik was dood geweest”

Een ruzie over 40 euro. Na de verkoop van een tweedehandse iPad. Meer was er deze zomer niet nodig voor een bijna dodelijke steekpartij in een appartement in Mol. Een 38-jarige man plantte een mes in de borst van zijn slachtoffer. “Twee millimeter meer naar rechts en ik was dood geweest”, getuigt slachtoffer S.R (33) uit Borgloon. De dader riskeert nu 6 jaar cel voor poging tot doodslag.

 1. Daling van aantal besmettingen in Mol op maandag 19 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Mol op maandag 19 oktober

  In Mol zijn er op één dag 24 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 30. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 156 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Mol op 421 te liggen. Omdat Mol meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Sterke stijging van coronapatiënten in Kempense ziekenhuizen: operaties dreigen uitgesteld te moeten worden
  PREMIUM
  Kempen

  Sterke stijging van coronapa­tiën­ten in Kempense ziekenhui­zen: operaties dreigen uitgesteld te moeten worden

  De vier ziekenhuizen in de Kempen worden geconfronteerd met een sterke stijging van het aantal coronapatiënten. Voorlopig moesten nog geen operaties uitgesteld worden. “Maar als we nog meer bedden moeten reserveren voor coronapatiënten, kunnen we niet anders dan een aantal geplande operaties uit te stellen”, zegt Rudy Van Ballaer van Ziekenhuisnetwerk Kempen.
 1. Student (20) met de dood bedreigd nadat hij (minderjarige) kluisrovers verraadt bij de politie
  PREMIUM

  Student (20) met de dood bedreigd nadat hij (minderja­ri­ge) kluisro­vers verraadt bij de politie

  Een 20-jarige student uit Geel wordt met de dood bedreigd nadat hij enkele vrienden aan de galg heeft gepraat bij de politie. Aanleiding is een inbraak waarbij jongeren de kluis van het bedrijf Curt’s Jam gestolen hebben. Het spoor leidde de politie naar een jeugdhuis in Geel, maar de echte doorbraak kwam er pas toen één van de jongeren begon te praten. “Eén van de minderjarige daders gaf vanuit de gesloten jeugdinstelling de opdracht om hem kapot te slaan”, klinkt het.