Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Gemeente Retie

Lichte verkeershinder op Boeretang door bouwwerken SCK-CEN

MolSCK-CEN realiseert de komende maanden een nieuwe hoofdingang ter hoogte van de privéweg tussen de Goorstraat en de Boeretang. De werken zullen een impact hebben op de verkeersstromen van en naar het nucleaire onderzoekscentrum tijdens en na de werken.

 1. RESTOTIP. Twannies: Italiaans lekkers volgens de seizoenen
  PREMIUM
  Retie

  RESTOTIP. Twannies: Italiaans lekkers volgens de seizoenen

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: pizzeria Twannies in Retie. Sinds begin oktober vind je hier tal van Italiaanse lekkernijen, en niet alleen de klassiekers. Chef-kok Anton laat zich namelijk ook inspireren door vergeten groenten en seizoensgebonden producten. Lees al onze restotips hier.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Café-uitbater Jasper (23) sterft na ongeval: “Plots gaf zijn smartwatch melding dat er iets mis was, maar ik kon niet naar hem toe”
  PREMIUM
  Mol

  Café-uitbater Jasper (23) sterft na ongeval: “Plots gaf zijn smartwatch melding dat er iets mis was, maar ik kon niet naar hem toe”

  De 23-jarige Jasper Seigers uit Mol, mede-uitbater van café De Kiezel in Wezel, heeft dinsdagochtend het leven gelaten bij een tragisch verkeersongeval in Lommel. Het nieuws van zijn overlijden slaat in als een bom. “Het is onwaarschijnlijk. Ik kan het nog altijd niet geloven. Jasper was gewoonweg een topkerel”, zegt zijn vader Tommy.
 2. Staking Sibelco na zes dagen voorbij: “Voorstel om 24 jobs te schrappen voorlopig van de baan”
  Mol/Lommel/Dessel/Maasmechelen

  Staking Sibelco na zes dagen voorbij: “Voorstel om 24 jobs te schrappen voorlopig van de baan”

  Met een héél nipte meerderheid is het personeel van zandwinningsbedrijf Sibelco opnieuw aan de slag gegaan. Het personeel ging vorige week donderdag in staking omdat de directie bij Sibelco België 24 voltijdse banen wilde schrappen. “Het vertrouwen in de directie is zoek, maar we proberen er constructief aan te werken”, geeft Cis Sterkens van ACV aan.