Tijdens het stoelenspel werden de leerlingen geconfronteerd met allerlei stellingen over geestelijke gezondheid.
Volledig scherm
Tijdens het stoelenspel werden de leerlingen geconfronteerd met allerlei stellingen over geestelijke gezondheid. © Liese Demeulenaere

Leerlingen Sint-Jan Berchmanscollege maken als eersten kennis met nieuwe tool Kzitermee.be: “Een op vier voelt zich slecht in zijn vel”

MolLogo Leieland en Logo Kempen hebben dinsdag samen de vernieuwde geestelijke welzijnstool Kzitermee.be gelanceerd op het Sint-Jan Berchmanscollege. Het platform bundelt maar liefst 500 diensten uit de regio die werken rond mentale gezondheid. Aan de hand van een eenvoudige vragenlijst geeft de tool enkele suggesties van instanties die je kunnen helpen als je het moeilijk hebt. “Veel jongeren weten niet waar of bij wie ze terecht kunnen. Of ze durven geen hulp te vragen. Kzitermee moet daar verandering in brengen”, zegt Evy Bens van Logo Kempen.

 1. Van De Rekruut tot De Orangerie: bij deze 7 restaurants in de Kempen geniet je van een culinaire Valentijnsdag
  PREMIUM
  Kempen

  Van De Rekruut tot De Orangerie: bij deze 7 restau­rants in de Kempen geniet je van een culinaire Valentijns­dag

  Op dinsdag 14 februari vieren we de liefde op Valentijnsdag. Dat is de gelegenheid om samen met je lief, partner of crush uit te gaan eten, want ‘de liefde van de Vlaming gaat door de maag’. Onze redactie selecteerde voor jou en je geliefde zeven restaurants in de Kempen, waar je op Valentijnsdag een aangepast menu krijgt voorgeschoteld. Van brasserie De Rekruut in Turnhout tot De Orangerie in Balen: bij deze adresjes geniet je van een culinaire Valentijnsdag.
 2. Honderd kinderen namen in de Lilse Bergen deel aan initiatie veldrijden van de Vlaamse Wielerschool
  Jeugdwielrennen

  Honderd kinderen namen in de Lilse Bergen deel aan initiatie veldrijden van de Vlaamse Wieler­school

  De Vlaamse Wielerschool van Herentals, die zijn thuishaven heeft op de terreinen van Sport Vlaanderen in Herentals, heeft er een heel geslaagde winterperiode opzitten. Wekelijks kwamen er tientallen kinderen, in de verschillende leeftijdscategorieën, deelnemen aan de oefensessies. Vooraleer volgende week de wegtrainingen van start gaan, stond er nog een initiatie veldrijden op het programma.
 1. Jakob Smitsmuseum en Tabloo slaan de handen in elkaar voor unieke expo ‘Landschap in verandering’: “Eigenlijk was Smits een ecologist”
  Dessel/Mol

  Jakob Smitsmuse­um en Tabloo slaan de handen in elkaar voor unieke expo ‘Landschap in verande­ring’: “Eigenlijk was Smits een ecologist”

  Nu het Jakob Smitsmuseum in de steigers staat, wordt de bijzondere collectie nu voor het eerst buiten de deur getoond, als allereerste externe expo van Tabloo. De schilderijen, schetsen en etsen nemen de bezoekers een voor een mee naar het Kempense landschap van eind 19de en vroege 20ste eeuw en toont hoe de moderniteit stilaan, maar onverbiddelijk de landelijke Kempen insloop. “Jakob Smits zag die veranderingen niet altijd graag gebeuren, maar gaf ze wel een plaats in zijn werk.”