Het grootouderfeest van VBS De Toren
Volledig scherm
Het grootouderfeest van VBS De Toren © RV

Kleuters VBS De Toren vieren feest met grootouders

MolVBS De Toren uit Mol-Achterbos vierde woensdag feest. 

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Molse vzw Zaba Kina ontbonden na 22 jaar strijden tegen armoede in Congo: “Wij zijn bijzonder trots op wat we allemaal verwezenlijkt hebben”

  Molse vzw Zaba Kina ontbonden na 22 jaar strijden tegen armoede in Congo: “Wij zijn bijzonder trots op wat we allemaal verwezen­lijkt hebben”

  Vzw Zaba Kina ontstond in 2001 als een vereniging die armoede in Congo wilde bestrijden. Na 22 jaar vol projecten, lessen Afrikaanse dans en honderden activiteiten ten voordele van die missie houdt de vzw nu op te bestaan. Maar dat is minder triest dan je zou denken. De vrijwilligers hebben hun Congolese partner CREROERA namelijk zodanig geholpen, dat ze nu eigenlijk niet meer ‘nodig’ zijn.
  Mol
 2. Heilig Hartziekenhuis versterkt samenwerking met patiëntenverenigingen en zelfhulpgroepen: “De patiënt moet het middelpunt van de zorg zijn”

  Heilig Hartzieken­huis versterkt samenwer­king met patiënten­ver­e­ni­gin­gen en zelfhulp­groe­pen: “De patiënt moet het middelpunt van de zorg zijn”

  Het Heilig Hartziekenhuis heeft een eerste belangrijke stap gezet om een zogenaamd ‘zelfhulpvriendelijk ziekenhuis’ te worden. Donderdag heeft de zorginstelling namelijk officieel aangekondigd haar bestaande samenwerking met verschillende patiëntenverenigingen en zelfhulpgroepen duurzaam te verankeren en nog verder uit te breiden. “Vooral voor patiënten zonder netwerk betekenen lotgenotengroepen een nieuwe start.”
  Mol