PVDA lanceert een voorstel om de prijzen van energie, brandstof en basisproducten te blokkeren.
Volledig scherm
PVDA lanceert een voorstel om de prijzen van energie, brandstof en basisproducten te blokkeren. © Liese Demeulenaere

Kempense PVDA trekt door Molse straten op Dag van de Arbeid: "Haal het geld waar het zit”

MolOp zondag 1 mei stapten de Kempense leden van PVDA opnieuw mee in een grote optocht, deze keer in Mol. Ter gelegenheid van de Dag van de Arbeid riepen ze op om de prijzen van de brandstoffen, energie en basisproducten te blokkeren. “Er zijn mensen die hun auto niet meer durven nemen. 2 euro per liter aan de pomp. Wie kan dat nog betalen?”, stelt Geels parlementslid Greet Daems.

 1. Bart Janssens is na de 1-3-winst van Geel in Witgoor vol lof over zijn spelersgroep: “Ik ben een trotse trainer”
  voetbal 3NB

  Bart Janssens is na de 1-3-winst van Geel in Witgoor vol lof over zijn spelers­groep: “Ik ben een trotse trainer”

  Als nieuwkomer kreeg ASV Geel aan de vooravond van deze competitie een zware opdracht mee. De buitenwereld beschouwde de Kempische formatie als een aanwinst voor derde nationale. Een uitdaging die Geel, in niet altijd even dankbare omstandigheden, voluit is aangegaan. Vandaag, op een zucht van de winterstop, is het een rol die het op alle vlakken met brio vervulde.
 2. Sinterklaas komt naar zwembad Vita Den Uyt
  Mol

  Sinter­klaas komt naar zwembad Vita Den Uyt

  De Sint is nu officieel in het land! En de goedheiligman komt dit weekend naar Mol. Hij brengt op zaterdag 3 december namelijk een bezoekje aan zwembad Vita Den Uyt. Kinderen mogen langskomen bij de Sint tussen 9.30 en 12.30 uur. De hele dag geniet je voor maar 6 euro van een heerlijke pannenkoek en een drankje. Zin in een heel zakje vol met lekkers? Download dan zeker de kleurplaat op de website van het zwembad of haal er eentje af aan de balie, kleur ze in en breng ze zaterdag mee.
 3. Belgoprocess vervangt 10 kilometer lange pijpleiding voor gezuiverd afvalwater: “Huidig tracé blijft behouden”
  Mol

  Belgopro­cess vervangt 10 kilometer lange pijplei­ding voor gezuiverd afvalwater: “Huidig tracé blijft behouden”

  Belgoprocess, het bedrijf dat zich specialiseert in de verwerking en opslag van radioactieve afvalstoffen en sanering van nucleaire sites, vervangt tussen 2024 en 2028 de Neteleiding. Die ondergrondse pijpleiding is maar liefst 10 kilometer lang en voert al sinds 1956 gezuiverd afvalwater af naar de Molse Nete. Omdat de leiding asbestcement bevat, maakt die nu plaats voor een kunststoffen exemplaar. “De Neteleiding is nog in operationele staat, maar we willen anticiperen op de toekomst”, zegt Bart Thieren, woordvoerder van Belgoprocess.